“TÜRKAN SAYLAN’I SAYGIYLA ANIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TÜRKAN SAYLAN’I SAYGIYLA ANIYORUZ”


 

Haber Merkezi

 

Aydınlanmanın neferi Prof. Dr. Türkan Saylan, vefatının 12’inci yılında da unutulmadı. Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yayınladığı yazılı basın açıklaması ile Prof. Dr. Türkan Saylan’ı saygıyla andı.

Yeşilboğaz, “Yaşamını cehaletle mücadeleye adayan, çağdaş, laik cumhuriyet kadını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği‘nin Onursal Başkanı, eğitimci, yazar, akademisyen Prof. Dr. Türkan Saylan; çağdaş eğitim ve sağlık alanında yaptığı çalışmalarla toplumumuzun çağdaşlaşmasına büyük katkı sunmuştur. Atatürk ilke ve devrimlerini koruyarak, geliştirerek ve bilimsel eğitimle çağdaş toplum yapısı inşa etmek amacıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni kuran Türkan Saylan’ı ayrıca, cüzamı yenen profesör olarak tanıyoruz. Kız çocuklarının okutulması ve insan haklarının kazanılması için yaptığı tüm bilimsel çalışmalarda, yılmadan ve herkese karşı koyarak, gerektiğinde tek başına mücadelesini sürdüren korkusuz bir kadın savaşçıydı Türkan Saylan.

Prof. Dr. Türkan Saylan’ın “Bilime, demokrasiye, barışa, aydınlığa aç bir çocuk senin ışığını bekliyorsa, sönmeye hakkın yoktur”  diyerek yaktığı ve hiçbir zaman sönmeyecek olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin meşalesi, hala ülkemizi aydınlatmaktadır. Türkiye’nin aydınlanmasının inatçı bir neferi olarak gönüllerimizde yer alan Prof. Dr. Türkan Saylan’ı vefatının 12. yılında saygıyla anıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA