KAYISI ÜRETİCİSİNİ GÜLDÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAYISI ÜRETİCİSİNİ GÜLDÜRÜYOR


 

Mersin’in Mut ilçesinde kilosu 6 -7 liradan satılan kayısı bu yıl da üreticinin yüzünü güldürdü.

Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, kayısıdaki verim ve kalitenin yüksek olması sebebiyle bu yıl 80 bin ton ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'nin sofralık kayısı üretiminin yüzde 85'inin Mut ilçesinden karşılandığını hatırlatan Başkan Şeker, "İlçemizin sahip olduğu mikro klima özelliği sayesinde yetiştirilen kayısı kaliteli ve raf ömrü uzun olmaktadır. Tamamen organiktir ve zirai ilaç kullanılmamaktadır" dedi.

Bu yıl kayısıdan 150 bin ton rekolte beklediklerini söyleyen Başkan Şeker, şu an Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine 80 bin ton kayısı ihraç etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

İç piyasaya 70 bin tonun üzerinde sofralık kayısı sunacaklarını belirten Şeker, "Fiyatlar çok çok iyi. Kayısı şu an 6 ila 7 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Üretici kaliteli kayısı yetiştirmenin karşılığını fazlasıyla alıyor. Tüccar kaliteden üretici ise fiyatlardan memnun" dedi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA