ALICI KİM? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALICI KİM?


 

Ekvador’daki Bolivar Limanı’ndan yola çıkan ve varış noktasının Mersin Limanı olduğu iddia edilen bir gemideki konteynerde muzların içine gizlenmiş 616 paket kokain ele geçirilmesi TBMM’ye taşıyarak alıcıyı sordu!

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili ve Tarım Komisyonu sözcüsü Dr. Rıdvan Turan, Ekvador’daki Bolivar Limanı’ndan yola çıkan ve varış noktasının Mersin Limanı olduğu iddia edilen bir  gemideki konteynerde 616 paket kokain ele geçirilmesi hakkında TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

 

MUZLARIN İÇİNE GİZLENMİŞ

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için soru önergesi veren Dr. Rıdvan Turan önergesinde “Ekvador ülkesine bağlı Puerto Bolivar Limanından çıkan Mersin Limanı adresli olan bir gemideki konteynerde her bir paketi birer kilo olan toplamda 616 kilo kokain, mayıs ayının ilk haftası Panama’da yakalanmıştır. Panama basınında yer alan haberlere göre kokain paketleri muzların için gizlenmeye çalışılmış ancak başarılı olmadığı görülmüştür.

Muzların çıktığı Puerto Bolivar Limanı, 2016 yılında Türkiye ve Ekvador Cumhurbaşkanları tarafından imzalanan anlaşmayla işletilmesi Türkiye menşeili Yılport Holding tarafından alınmıştır. Yılport Holding işletmesi ayrıca Kocaeli Dilovası Limanına şirket ismini verdiği Yılport Limanı’nda 2020 Ağustos ayında 540 kilo kokain taşıyan gemiye gümrük memurları tarafından temiz kağıt verilmesiyle de gündeme gelmiştir.

 

YILPORT TESADÜF DEĞİL!

Türkiye menşeili şirket olan Yılport Holding’in muazzam düzeyde kokain sevkiyatıyla iki defa gündeme gelmesinin tesadüf olmadığı ortadır. Cumhurbaşkanlığının uluslararası ticarette öncülük etmesiyle Puerto Bolivar Limanını işletme hakkını elde eden Yılport Holding hakkında inceleme yapılmalıdır. Yılport Holding işlettiği limanlar arasında kokain sevkiyatı yapılmasının incelenmesi ve uyuşturucu ticaretinden gelir elde edenlerin tespit edilmesi en başta Cumhurbaşkanlığının sorumluluğundadır. Yılport Holding’in sermayedarları veya ortaklarının kimler olduğu Kokain Sevkiyatıyla bir ilişkilerinin olup olmadığı açıklığa kavuşturulmalıdır. Ayrıca Yılport Holding’in işlettiği limanlardan elde ettiği gelirlerin muhasebesi şeffaf biçimde kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Aksi halde kokain sevkiyatı Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıkları zan altında bırakacaktır” dedi.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Cumhurbaşkanlığı Panama’da yakalanan 616 kilo kokain hakkında herhangi bir soruşturma açacak mıdır?

Panama’da yakalanan ve muzların arasına gizlenmeye çalışılan 616 kilo kokainin Mersin Limanındaki alıcısı hangi şirkettir? Bu şirketin sermayedarları kimlerdir?

Yılport Holding’in kokain sevkiyatıyla herhangi bir ilişkisi var mıdır?

Yılport Holding’in sermayedarları kimlerdir?

Yılport Holdingin liman işletmelerinden son 5 yılda elde ettiği gelirlerin miktarı nelerdir?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA