ÖLDÜKTEN SONRA İŞİNE İADE EDİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖLDÜKTEN SONRA İŞİNE İADE EDİLDİ!


 

Mersin’de görev yaparken 686 sayılı KHK ile 7 Şubat 2017’de ihraç edilen ve sonrasında yakalandığı amansız hastalık sonrası 28 Nisan 2019’da vefat eden Salman Taş, göreve iade edildi. Mersin’de halen 70’i aşkın eğitim emekçisi görevine iade edilmeyi bekliyor.

HEDİYE EROĞLU

 

15 Temmuz darbe girişi sonrası ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayınlanan ve idari işlemle ihraç imkânı tanıyan 667 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) hukuksuzluğu can almaya devam ediyor.

KHK’nın 10’uncu yılında Mersin’de ihraç edilen Eğitim-Sen üyesi 86 eğitim emekçisinden biri Salman Taş, yaşamını yitirdikten 2 yıl sonra görevine iade edildi.

 

AKCİĞER KANSERİNE YENİLDİ

Mersin’de mesleğinde 28’inci yılındayken Cemile Hamdi Ongun Meslek Lisesi’nde Tarih Öğretmeni olarak görev yapan Salman Taş, KHK ile 7 Şubat 2017’de ihraç edildi.

İki çocuk babası olan ve eşi çalışmayan Taş, yaşanan zulüm ve haksızlık karşısında hukuk mücadelesi başlattı. Ancak maddi ve manevi zor günler geçiren Salman Taş’ın, yaşadığı zorluklar bedenini ağır geldi.

Akciğer kanserine yakalanan Taş, 28 Nisan 2029’da vefat etti. Taş ailesi babasız ve yalnız kalmanın derin üzüntüsünü yaşarken, zorluklar daha da katlandı.

Ancak önceki gün Salman Taş, görevden ihraç edildikten 4 yıl ve yaşamını yitirdikten 2 yıl sonra suçsuz bulunarak görevine iade edildi.

 

MERSİN’DE 70’İ AŞKIN EĞİTİM EMEKÇİSİ GÖREVİNE İADE EDİLMEYİ BEKLİYOR

Kendisi de KHK mağduru olan ve hakkında takipsizlik kararı bulunmasına rağmen hala görevine iade edilmek için KHK Komisyonu’nun kararını bekleyen Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, yaşananlara isyan etti.

Mersin’de üyeleri olan 86 eğitim emekçisi ihraç edilirken 70’i aşkın kişinin hala komisyon kararını beklediğini aktaran Sümbül, “Arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu ile ilgili savcılık soruşturmasında hiçbir delil ve kanıt bulunamadı ve takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararına komisyona iletmemize rağmen hala görevimize iade edilmedik” dedi. 

 

“KAHRINDAN ÖLDÜ”

Başkan Sümbül, üyeleri Salman Taş ile ilgili verilen karar ile ilgili buruk bir sevinçle karşıladıklarını belirterek, “Bizim için çok acı bir haber çünkü neredeyse kahrından öldü. Maddi manevi çok zor durumda kaldılar. Şuan iade edilmesi kararı şaka gibi. Çünkü bu karar bir yandan bizlere ne kadar haksızlık, hukuk yapıldığını kanıtlıyor. Diğer yandan arkadaşımız geri gelmeyecek. Yaşadığımız acılar bizlerin yüreğinde, bu buruk bir durum.

Bize haksız hukuksuz bir şekilde reva görülen bu zulmü de bu süreçte yitirdiğimiz yoldaşlarımızı da unutmayacağız. Acı, buruk sevinç ve onurla anıyorum. Mücadelemizde yaşayacaksın. Son arkadaşımız görevine dönene kadar hem arkadaşlarımızın mücadelesini yaşatacağız, hem de haksız hukuksuz ihraçlara karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA