ORMAN SAVUNMASINA JANDARMA ENGELİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMAN SAVUNMASINA JANDARMA ENGELİ


 

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinin rantı en yüksek kırsal mahallerinden olan Emirler’de orman gençleştirme adı altında yapılan ağaç kesimine karşı nöbet eylemi gerçekleştiren halkın karşısına şimdide jandarma dikildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Önünde uzanan Akdeniz’e sırtını dönen ancak Toroslar ile de bir türlü barışamayan Mersin’de ekolojik yıkım haberleri her geçen gün artıyor.

Bir yandan nükleer santral başta olmak üzere kirli sanayi yatırımları ile çevrilen diğer yandan ise akaryakıt dolum tesisleri ve zehir saçan sanayi işletmeleri ile kuşatılan Mersin’in yaylalarına yönelik tehdit de günden güne artıyor.

Son yılarda maden ve taş ocakları başta olmak üzere çeşitli çevre katliamlarına sahne olan Toroslar’da son durak Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinin rantı en yüksek kırsal mahallerinden olan Emirler Mahallesi.

 

ORMANCILAR, JANDARMA ELİYLE EYLEMCİLERİ ALANDAN ÇIKARMAK İSTEDİ

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün iki yıl önce gençleştirme çalışması yaptığı bölgede yaklaşık 2 hafta önce yeniden (endüstriyel ağaçlandırma’ adı altında kesim yapmasına tepkiler artarak sürüyor.

Yöre halkı ve çevreciler başta olmak üzere çeşitli kent dinamiklerinin karşı duruşuna rağmen kesimleri durdurmayan Orman Bölge Müdürlüğü araya giren bayram da mesaisine son vermedi. Dün yeniden kesimlerin başlaması üzerine yöreye giden halk ve çevreciler bu defa da jandarma ile karşı karşıya geldi.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri jandarma vasıtasıyla yöre halkı ve çevrecilerin bölgeden çıkarılmasını istedi.

Bunun üzerine yöre halkı ve çevreciler ile jandarma ile karşı karşıya geldi. Duruma tepki gösteren halk, yüzyıllardır atalarına ait topraklardan çıkarılmak istenmelerine tepki gösterdi. Jandarmanın ısrarı üzerine yöre ve çevreciler alandan çıkarıldılar.

 

BAŞKAN ÖZYİĞTİ EMİRLER’E GİTTİ

Pandemiyi fırsat bilerek sokağa çıkma yasağında ağaç kesimi yapılmasına tepki gösteren vatandaşlara bir destek de Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’ten geldi. Önceki gün Emirler Mahallesine giderek halkı dinleyen ve son durum ile ilgili bilgi alan Başkan Özyiğit, “Emirler Mahallemizde ihale edilerek tıraşlama usulü ile ağaç kesimi yapılan bölge ile ilgili muhtarlarımız ve bölge halkıyla birlikte değerlendirmelerde bulunduk. Hiçbir zaman bilimin karşısında olmayacağız ancak kentimizin soluk alma yeri olan Emirler ormanlarını da feda etmeyeceğiz!” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA