“YAKALANAN 5 TON KOKAİNİN TÜRKİYE’DEKİ ORTAKLARI KİMLER?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YAKALANAN 5 TON KOKAİNİN TÜRKİYE’DEKİ ORTAKLARI KİMLER?”


 

Orta Amerika ülkesi Panama’da varış noktası Mersin Limanı olan bir konteynerde muz kutuları içine saklanmış 616 paket kokain ve Kolombiya’dan İzmir’e gönderilmek üzereyken yakalanan 5 ton kokaini CHP Meclis Gündemine taşıdı.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde 8 Mayıs 2021 tarihinde Panama’da, son durağı Mersin Limanı olan konteynerde 616 paket kokain ele geçirildiğini belirterek  konteynerin geldiği Ekvador'daki Bolivar Limanı'nı Yılport’un işlettiğini ifade etti. Kokainin Panamalı yetkililer tarafından konteynerdeki muz kutuları içinde saklanmış halde bulunduğu bilgisinin verildiğini ifade eden Antmen “Panama devletinin deniz ve hava operasyonlarını yürütmekten sorumlu resmi kurumu SENAN, Twitter hesabından 616 paket kokainin fotoğraflarını paylaşmıştır. Paylaşımda, uyuşturucuların muz kutuları içinde saklandığı ve Ekvador’daki Bolivar Limanı’ndan yola çıkan kargonun son durağının Türkiye’nin Mersin Limanı olduğu yazılmıştır” dedi. Önergesinde İzmir’e teslim edilecek ve Kolombiya’dan yola çıkmak üzereyken yakalanan 5 ton kokaini de soran Alpay Antmen “Yine aynı şekilde; 9 Haziran 2020’de Kolombiya Buenaventura Limanı’nda yaklaşık 5 ton kokain, bir gemide yakalanmıştır. Geminin varış noktası Türkiye’dir. Uyuşturucuların İzmir’de bir kimya şirketine gönderildiği belirtilmiştir. Türkiye’de yılda ortalama 1.5 ton kokain yakalanmaktadır. Ancak sadece İzmir ve Mersin’e gönderilen kokain miktarı; Türkiye’de 4 yılda toplamda yakalanan kokain miktarına eşittir” ifadelerini kullandı.

 

 

CHP’Lİ ANTMEN’İN ÖNERGESİNDE YER ALAN SORULAR ŞUNLAR;

Panama’dan Mersin’e gönderilen 616 paket kokain Mersin’de hangi şirkete teslim edilecekti? Bu şirkete operasyon düzenlenmiş midir? Düzenlenmediyse neden beklenmektedir? Türkiye’de kim ya da kimler bu büyük kokan sevkiyatının içerisinde yer almaktadır? Konuyla ilgili olarak Panama polisiyle irtibata geçilmiş midir? Geçildiyse, Panama polisi hangi bilgileri vermiştir? Panama polisiyle iletişime geçilmediyse neden halen geçilmemiştir? Bu uyuşturucunun Türkiye’deki sahiplerinden mi korkulmaktadır?  9 Haziran 2020’de Kolombiya Buenaventura Limanı’nda yakalanan 5 ton kokainin teslim adresi olan İzmir’deki kimya şirketine aradan bir yıl geçmesine rağmen neden halen operasyon düzenlenmemiştir? Bu kimya şirketinin adı nedir? Kolombiya polisiyle irtibata neden geçilmemektedir? Bu kadar büyük bir kokain sevkiyatının ülke içinden destek olmadan yapılamayacağı göz önüne alındığında; bu uyuşturucuların Türkiye’deki sahipleri ve ortakları kimlerdir? Neden bir yıldır beklenilmektedir? Kim ya da kimlerden korkulmaktadır?

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA