KURAKLIK KAPIYA DAYANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KURAKLIK KAPIYA DAYANDI!


 

GİZEM EKİCİ

 

Meteoroloji’nin Nisan ayı kuraklık ve sıcaklık raporlarına göre, Türkiye'de Doğu Anadolu, Güneydoğu ve Ege'nin güney kesimlerinde ‘şiddetli’, ‘çok şiddetli’ ve ‘olağanüstü’ kuraklık görüldü. Doğu Anadolu’nun uzun yıllar Nisan ayı sıcaklık ortalaması 8.7 derece iken, bu yıl 3.3 derecelik artışla 12 dereceye kadar yükseldi.

 

AKDENİZ’DE 35 DERECELER GÖRÜLDÜ

Akdeniz’de ortalama sıcaklık Samandağ çevresinde mevsim normallerinin altında, Isparta, Alanya, Anamur, Senirkent, Göksun, Eğirdir, Köyceğiz, Gazipaşa, çevrelerinde mevsim normallerinin üstünde oldu. Diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında gerçekleşti.

Bölgenin Nisan ayı uzun yıllar ortalaması 15 derece iken, bu yıl 15.9 dereceye çıktı. En düşük sıcaklık eksi 5.5 derece Tefenni, en yüksek 35.2 derece Mut’ta yaşandı.

Rapora göre Mersin hafif kurak ve yer yer orta kurak olan iller arasında yer aldı.

 

NİSAN ORTALAMASI 13.4 DERECE

Yurdun diğer bölgelerinde ise sıcaklıklar mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Hem uzun yıllar hem de geçen yıl nisan ayı ortalama sıcaklığı 12.1 derece iken, 2021 Nisan ayında ortalamanın 13.4 derece olduğu vurgulanan rapora göre, bu yıl 1.3 derecelik artış gözlendi.

Nisan ayında en düşük sıcaklık eksi 6.4 derece Van Özalp, en yüksek sıcaklık ise 36.9 derece ile Urfa Ceylanpınar’da tespit edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA