ORMANCILARDAN ‘ORMANI’ KORUYORLAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANCILARDAN ‘ORMANI’ KORUYORLAR!


 

Emirler’de orman gençleştirme adı altında yapılan kıyıma tepkiler sürerken Orman Bölge Müdürlüğü kesimden geri adım atmıyor! Yöre halkı ve çevreciler ise ormancılara karşı ‘ormanı koruma’ mücadelesi veriyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesini kırsal mahallesi Emirler’de yaklaşık iki hafta önce Orman Bölge Müdürlüğü’nce başlayan gençleştirme çalışmaları adı altında yapılan kesimlere tepkiler artarak sürüyor.

Yöre halkı ve çevreciler kesimlere karşı basın açıklamaları, CİMER’e şikayet ve nöbet eylemleri yapsa da Orman Bölge Müdürlüğü kesime ara vermiyor. Son olarak dün bölgede kesim yapıldığı bilgisini alan yöre halkı ve çevreciler alana giderek adeta ormancılardan ‘ormanı’ korumaya çalıştı.

 

JANDARMA İLE GERİLİM

İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ile ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri zaman zaman gerilim yaşanan eylemde, sosyal medya paylaşımları ile kamuoyu bilgilendirmeleri gerçekleştirildi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2019’da yapılan gençleştirme çalışmalarının üzerinden iki yıl geçmişken 19 hektar sahada tekrarlanmasına tepki gösteren yöre halkı ve çevreciler, Mersin halkını destek vererek mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

 

“MÜCADELE KARARLIYIZ”

Mersin’in oksijen deposu olarak bilinen Emirler Mahallesi'ndeki 10-20 yaş arasındaki çam ağaçlarının gençleştirme gerekçesiyle kesilmesinin kente darbe olacağını dile getirirken Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, mücadele kararlı olduklarını dile getirdi.

Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin de, kesimleri ağaç katliamı olarak tanımlayarak, neden olacağı yıkımlara dikkat çekti. Şahin, adeta ormancılardan ormanı korumaya çalıştıklarını ifade etti.

Öte yandan uzmanlar; Emirler Mahallesinde orman gençleştirmesi adı altında yapılan binlerce ağaç kesiminin ormanın ekosistemine, bölgenin iklimine, hayvancılığına, tarımına ve yayla turizmine çok zarar vereceğini, ormanlık alanının eğimli olması ve toprağın killi olması nedeniyle bölgede erozyona neden olacağı belirtiliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA