MERSİNLİ ÖĞRENCİLER EĞLENEREK ÖĞRENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ ÖĞRENCİLER EĞLENEREK ÖĞRENİYOR


 

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitime geçilirken Mersin’de 7 okulu kapsayan “Sanal Sınıf” projesi kapsamında öğrenciler eğlenerek öğreniyor.

GİZEM EKİCİ

 

Çocuklarımızın öğretimine uzaktan devam etmek durumunda kaldığı pandemi sürecinde çevrimiçi ortamda öğrenenler ile öğretmenlerin buluştuğu “Sanal Sınıf” projesi kapsamında Mersin’de 7 okulun öğrencileri eğlenerek öğreniyor.

Mersin’in Akdeniz ilçesinde Huzurkent Atatürk Ortaokulu İngilizce öğretmeni Nurcan Sağlam’ın üstlendiği Fun Virtual Class e Twinning projesiyle geleneksel sınıf, sanal bir ortama taşınıyor. Mersin’de 7 okulun ortak olduğu projede; Mimar Sinan Ortaokulu’ndan Ayşe Erdoğan, Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Betül Turan, İmam Gazali İmam Hatip Ortaokulu’ndan Emine Seçil Seven, Candan Merzeci Ortaokulu’ndan Feride Ateş, Adnan Menderes Ortaokulu’ndan Mustafa Hüseyin Keser, Hüseyin Güvercin Ortaokulu’ndan Savaş Şeyhismailoğlu ile Slovakya, Ürdün, Ermenistan, Portekiz ve Ukrayna’dan da ortak okullar ile öğrencileri bulunuyor.

Öğrenciler eğlenerek öğrenmelerinin yanı sıra farklı kültürleri de tanıma fırsatı buluyor.

 

ÖĞRENCİLERİN FARKINDALIKLARI GELİŞİYOR

Hazırlamış oldukları projeden bahseden Nurcan Sağlam, Fun Virtual Class ile 11-14 yaş grubundaki öğrencilerin, oluşturulan sanal sınıfta farkındalık kazandıklarını ve bu süreçte aktif olarak yer aldıklarını söyledi. Öğrencileri kendi öğrenme süreçlerinden haberdar etmeyi, bilgisayar kullanımı ve iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Sağlam, süreç içerisinde eğlenerek öğrenmelerini amaçlarken bir yandan da bazı Web2 araçlarını öğrenip kullanmalarını sağladıklarını ekledi.

 

FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIDILAR

Şubat ayında başlayan projenin Mayıs ayında bitmesinin beklendiğini aktaran Nurcan Sağlam, “Projeye Canva’da poster Wordart’ta logo hazırlayan öğrenciler Bitmoji ile avatarlarını oluşturduktan sonra Chatterpix ile seslendirip kendilerini tanıtarak başladılar. Bütün okulların en iyi poster ve en iyi logosunun oylamaya sunulmasıyla projenin poster ve logosu seçildi. Ardından gerçek bir sınıftaymış gibi Answergarden ve wooclap kullanarak derse ısınma giriş aktivitelerini yaptılar. Türkçe, İngilizce,matematik gibi farklı branşlarda öğretmenlerin hazırladığı aktivitelerden bütün öğrenciler yararlanabiliyor. Giriş etkinliklerinin ardından öğrenciler öğretmenlerinin müfredata uygun bir şekilde hazırladıkları Wordwall ve Learningapss aktivitelerini gerçekleştirerek keyifli bir şekilde öğrendiler. 

Karışık takım aktiviteleri için tüm öğrencilerin katılımıyla dört ayrı karışık takım oluşturulan projede öğrenciler farklı kültürleri tanımak ve kendi kültürlerini tanıtmak amacıyla sorular oluşturdular. Quizizz aracı kullanılarak oluşturulan genel kültür bilgi yarışmaları dört ayrı günde gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere sertifikaları verildi.

 

ÖĞRENCİLERE E-GÜVENLİK BİLGİSİ VERİLDİ

Son olarak ilginç bazı bilgilerden oluşturacakları sorularla Kahoot aracı kullanılarak yine zevkle öğrenme aktivitelerini gerçekleştirecek olan öğrenciler bu projeyi kendilerini değerlendirebilmeyi öğrenmiş, metabilişlerini yönetebilen öğrenciler olarak tamamlayacaklar. Ayrıca e- güvenlik ile ilgili bilgilendirilen öğrenciler projede e güvenlik kurallarına hassasiyetle uyarak internet ortamında boş vakit geçirmek yerine mutlulukla girdikleri proje twinspacelerinde öğrenmelerini gerçekleştirmiş olacaklar.

Ayrıca projede öğrenciler Dünya Günü, E- Güvenlik Günü gibi belirli günlerde sloganlarını oluşturup işbirlikçi bir şekilde ürünlerini sergiliyorlar. Tüm dünyayı etkileyen böylesine zorlu pandemi sürecinde öğrencilerinin ufkunu açmak için uğraşan keyifle öğrenimlerine devam etmelerini sağlamaya çalışan öğretmenlerimizi ve işbirlikçi, yenilikçi, meraklı öğrencilerimizi gayretlerinden ötürü kutluyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA