KÜTÜPHANE TAMAM DA HAVAALANI NE OLDU? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÜTÜPHANE TAMAM DA HAVAALANI NE OLDU?


 

Mersin’de yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın ne zaman tamamlanacağı ile ilgili açıklama beklerken, üst yapı işlerini üstlenen Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’dan havaalanı tamamlandığında içerisinde yer alacak kitap kumbarası ile köy okullarına destek verileceğine dair açıklama geldi.

Haber Merkezi

 

İktidarın Mersin’de en çok eleştirildiği projelerden olan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın son durumu merak edilirken üst yapı işlerini üstlenen Kozuva Şirketler Grubu kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek yerine marka tanıtım olarak da bilinen ‘PR’ çalışmaları yapmayı sürdürüyor.

Son olarak Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, yazılı bir açıklama yaparak, Çukurova Bölgesel Havalimanı’ndaki son duruma ilişkin bilgi verdi. Üst yapı inşaatının hızla devam ettiğini belirten Kozuva, Çukurova Bölgesel Havalimanını sadece bölgeyi ekonomik olarak güçlendirecek bir havalimanı olarak görmediklerini ifade etti. Proje ile eş zamanlı olarak hem Mersin hem de Adana’ya ilişkin önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçireceklerini kaydeden Kozuva, “Biz havalimanı inşaatıyla eş güdüm halinde birçok sosyal sorumluluk projesini de gerçekleştirmek istiyoruz. Bu çerçevede havalimanımız hizmete girdiğinde, içerisine kapasitesi geniş bir kitap kumbarası yerleştireceğiz. Yolcularımızdan okumadıkları ve çocuklarının okumadığı kitapları bu kumbaraya atmasını isteyeceğiz. Bu kumbarada biriken kitapları Adana ve Mersin’deki köy okullarına teslim edeceğiz. Bu köy okullarının mevcut kütüphaneleri varsa öncelikle onların bakımını yapacağız ve onları yenileyeceğiz, kitapların koyulacağı rafları arttıracağız. Yolcularımızın, çocuklarımızın bizlere emanet ettiği kitapları köy okullarındaki evlatlarımızın okuması için hazır hale getireceğiz” dedi.

Yolcuların kumbaralara bıraktığı kitapların tasnif edileceğini de dile getiren Kozuva, lise düzeyinde okunacak kitapların ise lise kütüphanelerine ulaştırılacağını kaydetti. Kozuva, doğanın ve hayvanların korunması ve eğitimin desteklenmesi konusunda sosyal sorumluluk projelerini çeşitlendirerek sürdüreceklerini de vurguladı.

 

NE OLMUŞTU?

Çukurova Havaalanı projesi ihaleye çıkarıldığı 2011 yılından beri Mersin’in gündeminde. İnşaatına 2013’te başlanan havaalanı hâlâ açılamadı ama en çok temel atma, en çok bakan değiştirme, en çok seçim görme rekorlarını kırarak şimdiden tarihe geçti. Havaalanı 7 yılda 3 kez temel atma törenine sahne oldu. Bu sürede 7 Ulaştırma Bakanı geldi geçti. Çukurova Havaalanı’nın ilk temel atma töreni tarihi olan Mayıs 2013’te Mersin Valiliği töreninde Mersin Valiliği koltuğunda Özdemir Çakacak oturuyordu.

Çukurova Havaalanı’nın üstyapı işleri temeli ise 10 Haziran 2018’de atıldı. O tarihte Mersin Valiliği koltuğunda Ali İhsan Su oturuyordu. Çukurova Havalanı’nın temel atma törenine katılmak 3 valiye de nasip oldu. Çukurova Havaalanı’nın 2013 yılındaki değerlerle 357 milyon TL’ye mal olacağı açıklanmıştı. Havaalanı, için büyük kısmı tarım arazisi olan 8 milyon metrekare alan kamulaştırılmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA