“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİMDİR, VAZGEÇMİYORUZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİMDİR, VAZGEÇMİYORUZ!”


 

İstanbul Sözleşmesi’nin imzaya açılmasının 10’uncu yılında iktidarın çekilme kararı protesto edildi. Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Göksoy, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz” diyerek iktidarı bu adımdan vazgeçmeye çağırdı.

Haber Merkezi

 

İstanbul Sözleşmesi" olarak bilinen "Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nin imzaya açılmasının üzerinden 10 yıl geçti. 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul'da imzaya açılan sözleşmeyi imzalayan ilk ülke olan Türkiye, 20 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı kararıyla sözleşmeden çekildiğini duyurdu. Kadın örgütleri, 2014 yılında yürürlüğe giren sözleşmenin 10'uncu yılı vesilesiyle, İstanbul Sözleşmesi'nin gerekliliğini ve önemini vurgulayan açıklamalarını bir kez daha yineliyor.

 

“KADINLAR OLARAK KENDİMİZİ ŞANSLI HİSSETTİK”

Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Göksoy da, yazılı bir açıklama yaparak, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz!” mesajı verdi.

Göksoy, “İstanbul Sözleşmesi 11 Mayıs 2011’de kadına yönelik şiddet, aile içi şiddetin önlenmesi ve her türlü ayrımcılığa maruz kalan kişilerin şiddet kurbanlarının korunması ve ailelerin cezasız kalmasını önlemek için Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından kabul edilip İstanbul’da imzaya açıldı. Sözleşmeyi ilk imzalayan ülke ve kadınlar olarak kendimizi şanslı hissettik.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ, MİLYONLARCA KADINININ VERDİĞİ MÜCADELENİN KAZANIMIDIR”

Şiddet, Taciz, tecavüzler, ölümler azalacak, eşit haklar, insanca korkusuzca bir yaşam, geleceğe umutla bakan çocuklar ve anayasal haklar. Aile kavramı içindeki roller toplumsal cinsiyet eşitsizliğin bir nebze de olsa ortadan kalkması caydırıcı cezaların uygulanması kadının evde, iş yaşamında, sokakta, siyasette, yaşamın her alanında eşit bir şekilde var olması demekti. İstanbul Sözleşmesi, Türkiye ve dünyadaki milyonlarca kadınının verdiği mücadelenin kazanımıdır.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİMDİR VAZGEÇMİYORUZ”

Her ne kadar pratiğinde tam olarak uygulanmasa da yıkılmasına izin vermeyeceğimiz tabumuzdur. İstanbul sözleşmesi bizimdir; ezilenin gücü, yok sayılanın varlığı, görünmeyenin yüzü, duyulmayanın sesidir. Kadınların doğaları gereği var etmek, üretmek, korumak, yaşamı şekillendirmek ve yön vermek gibi olağanüstü güçleri vardır, İstanbul sözleşmesi de bunlardan biri… İlmek ilmek dokuduğumuz, işlediğimiz, elimize aldığımız hayatlarımızın, kimliklerimizin dayanağıdır. İktidarın sözleşmeyi feshetmeye çalışması da kadınların gücünden ve varlığından korktuğunun belgesidir. İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA