CİMER’E EMİRLER ŞİKAYETİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CİMER’E EMİRLER ŞİKAYETİ!


 

Emirler’de orman gençleştirme adı altında yapılan ağaç kesimine karşı mücadelesini sürdüren yöre halkı ve çevreciler son olarak CİMER başvurusu ile Ankara’ya seslendiler.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in oksijen deposu olarak bilinen Yenişehir ilçesine bağlı Emirler Mahallesi'ndeki 10-20 yaş arasındaki çam ağaçlarının gençleştirme gerekçesiyle kesilmesine çevreciler ve bölge halkı tepki gösterdi.

Yaklaşık bir haftadır süren eylem ve protestolarda bölgede nöbet başlatan yöre halkı ve çevrecilere çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü de destek veriyor.

Yaklaşık iki yıl önce alanda gençleştirme çalışması yapan Orman Böle Müdürlüğünün son olarak 19 hektarlık alanda 10-20 yaş arasındaki çam ağaçlarının gençleştirme gerekçesiyle kesilmesine tepkiler sürerken eylem bu defa CİMER’e taşındı.

 

“MERSİN’İN AKCİĞERLERİ”

Ağaç kesimine karşı yöre halkı ve çevreciler son olarak CİMER başvurusu ile Ankara’ya seslendiler.

Dilekçe de şu ifadelere yer verildi; “Mersin Yenişehir Belediyesi Emirler Mahallesi ve çevresinde bulunan ormanlık bölgesi Mersin’in akciğerleridir. Bu alanlarda mevcut bulunan ormanların ekosistemi bir bütün olup, ormanlık alanın zemin yapısı killidir ve bölgenin alan yapısı eğimlidir. Ormanlık alanlarının yanında meralar da yer almaktadır. Bu bölgede yaşayan insanların bir kısmı hayvancılık ve tarım yaparak geçimini sağlamaktadır. Bu bölgede yayla turizmi yapılmaktadır.

 

“KESİMLER EROZYONA NEDEN OLACAK”

Emirler Mahallesinde orman gençleştirmesi adı altında yapılan binlerce ağaç kesimi ormanın ekosistemine, bölgenin iklimine, hayvancılığına, tarımına ve yayla turizmine çok zarar verecek olup ormanlık alanının eğimli olması ve toprağın killi olması nedeniyle bölgede erozyona neden olacaktır. Cumhurbaşkanlığınız tarafından bu vahim durumun durdurulmasını ve tahrip edilen bölgenin eski duruma getirilmesi için gereğinin yapılmasını talep ederiz”,


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA