SESİMİZİ DUYUN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SESİMİZİ DUYUN!


 

Mersin Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Nalan Bakır, “Yalnız, çaresiz ve sesimiz duyulmamakta”

HEDİYE EROĞLU

 

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yöneticiler ve siyasiler engellilerin yanında olduklarına dair mesaj verselerde, engelliler yalnız ve çaresiz bırakılmaktan ve seslerinin duyulmamasından şikayetçi.

Mersin’de engellilerin çatı kuruluşu olarak örgütlendiği Mersin Ortopedik Engelliler Derneği, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında yöneticileri seslerini duymaya çağırdı. 

 

“YALNIZIZ, ÇARESİZİZ VE SESİMİZ DUYULMAMAKTA”

Dernek Başkanı Nalan Bakır, toplumun dezavantjalı kesimi haline getirilen engellilerin sorunlarının çözümü için acilen harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

“Yalnızız, çaresiziz ve sesimiz duyulmamakta” diyerek özellikle yaşama dahil edilme ve istihdam konuları olduğunu söyleyen Bakır, “Biz hiçbir yapıya tabi değiliz, biz bir engelli derneğiyiz ve engellileri temsil ediyoruz. Her kuruluşta olduğu gibi her türden siyasi görüşü olan engelliler derneğimiz çatısı altında buluşuyor ama biz hiç kimseyi siyasi görüşüne göre değerlendirmiyoruz. Hepsi bizim kardeşimiz ve onların sorunlarının çözümü yönünde faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ancak ne yazık ki faaliyetlerimizde yanımızda görmek istediğimiz, öncelikle resmi kurumlar olmak üzere bir çok kuruluş arkamızda siyasi destek görmeyince bizleri dikkate almıyorlar. Biz, hiçbir siyasi yapının piyonu olmadan sadece engelliler için çabaladık ve böyle de devam edeceğiz” dedi.

 

“GELECEK KORKUSU TRAVMALARA NEDEN OLUYOR”

Ayrıca devlet yardımları ile yaşamaya mahkum edilmek istemediklerini de vurgulayan Mersin Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Nalan Bakır, bu durumun topluma ve istihdama katılmalarının da önüne geçtiğini vurguladı.

Engellilerin üretime dahil olmalarının hayata dahil olmaları anlamına geldiğini ancak bunun önüne geçilmesi ile yaşama umutlarının, tutunmalarının ellerinden alındığını belirten Bakır, özellikle gelecek korkusunun ciddi travmalara neden olduğunu kaydetti. 

 

PANDEMİ ZORLUKLARI İKİ KAT ARTTIRDI

Öte yandan özellikle pandemi döneminde yaşadıkları zorlukların iki katı arttığına da dile getiren Bakır, gerek sokağa çıkma yasakları gerek kısıtlama kapsamındaki uygulamaların yaşamlarını idame ettirmeyi zorlaştırdığını belirten Bakır, şunları söyledi; “Engellilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli destek ve hizmetler ne yazık ki pandemi döneminde aksadı. Ayrıca kısıtlama ve yasaklarda bizlere büyük zorluklar yaşatmakta. Özellikle bu dönemlerde sesimiz daha çok duyulmalı” dedi.

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA