ESNAFA DA BAYRAM OLSUN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESNAFA DA BAYRAM OLSUN!


 

Pandeminin yükü tam kapanma ile omuzlarına yüklenen esnaftan, bayram alışverişine kontrollü izin çağrısı geldi.

HEDİYE EROĞLU

Zor günler geçiren küçük esnaf, bayramda yüzünün gülmesi için kontrollü satış izni verilmesini istiyor. Mersin’de bir grup esnaf ilgili makamlara açılma talebinde bulunurken, bayram öncesi ne karar çıkacağı merakla bekleniyor.

 

“ESNAF BİR YIL BAYRAMI BEKLER”

Mersin’deki yaklaşık 60 bin esnafın çatı kuruluşu olan Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, bayram öncesi açılmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Dinçer, “Esnafın yılda iki defa beklediği dönem var bunlar; Ramazan ve Kurban Bayramlarıdır.Kısıtlamalarda esnaf baya bir kendinden ödün verdi. Bedel ödedik. En azından bayram arifesinde 2-3 gün açsınlar, esnafda biraz iş yapsın, nefes alsın.Borcumuz o kadar büyük ki en azından bir iki gün müsaade edilse iyi olur” dedi.

 

“BİZE DE BAYRAM OLSUN”

Mersin’de bazı esnaf kesimlerinin ilgili makamlara taleplerde bulunduğunu ancak bu kararın Ankara’dan alınabileceğini ve yurt genelini kapsaması gerektiğini belirten Talat Dinçer, “Ülke genelinde genel bir kısıtlama söz konusu.O yüzden böyle bir karar ancak Ankara’dan alınabilir. Umutluyuz. Taleplerimizi ilettik. Çünkü gerçekten çok zor günler geçiriyoruz. Kontrollü de olsa satış izni verilmesi sağlanmalıdır. Bu bayram, bize de bayram olsun” diye konuştu

 

“EN KABADAYI ESNAFIN ALANI 50 METREKARE”

Öte yandan küçük esnafın kontrollü alışverişe daha müsait olduğuna da dikkat çeken Başkan Dinçer, “Bizim dükkanlarımız kontrollü alışverişe daha müsait. En kabadayı esnafın alanı 50 metrekare ki burada da zaten 2-3 kişiden fazlası olmaz. Zaten esnaf çok dikkat ediyor çünkü her kapanma bize sıkıntı. Herkes bir şekilde başının çaresine bakıyor ama bizim çaremiz yok. Artık şu işlerden kurtulalım da ticari faaliyetimize devam edelim” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA