TESLİMAT KİME YAPILACAKTI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TESLİMAT KİME YAPILACAKTI?


 

Son durağı Türkiye’nin Mersin Limanı olan gemide muz yüklü bir konteyner içerisinde 616 paket kokain ele geçirildi. Gözler Mersin’e çevrilirken teslimatın kime yapılacağı merak konusu oldu.

Haber Merkezi

 

Orta Amerika ülkesi Panama’da yapılan bir narkotik operasyonunda, son durağı Türkiye’nin Mersin Limanı olan gemide muz yüklü bir konteyner içerisinde 616 paket kokain ele geçirildi.

Yapılan resmi açıklamada uyuşturucu yüklü geminin çarşamba günü Puerto Bolivar’dan ayrılarak aktarma noktası olan Panama’nın PSA Limanı’na geldiği, buradan da doğrudan Mersin Limanı’na gideceği kaydedildi.

Ancak Ulusal Havacılık Servisi’nin (SENAN) ulaştığı istihbarat bilgileri doğrultusunda, söz konusu gemi PSA Limanı’na geldiği zaman narkotik köpekleriyle arama yapıldı. Operasyonda muz kutuları içerisinde plastik poşet ve bantlarla sarmalanmış 3616 paket kokain ele geçirildi. Olay Panama ve İspanyol basınında da yer alırken, SENAN, Twitter hesabından kokain paketlerinin fotoğraflarını paylaştı.

Panamalı Narkotik Savcısı Ricardo de la Torre, ülkedeki limanlarda uyuşturucu madde kaçakçılığının çok yaygın olarak yapıldığını, tacirlerin çoğunlukla yasa dışı maddeleri konteynerler içerisindeki ürünlerin arasına saklamaya çalıştığını kaydetti.

Panama limanlarında yapılan narkotik operasyonlarında 2021’nin ilk 6 ayı içerisinde toplamda 40 tonu aşkın uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu maddelerin yüzde 61’ini kokain ve yüzde 21’ini ise esrar maddesi oluşturdu. 2020 yılında yürütülen operayonlardaysa 84 tonu aşkın uyuşturucu madde ele geçirilmişti.

Panama’daki limanlardan çıkan uyuşturucu maddelerin en büyük pazarı Kuzey Amerika ülkeleri. Panamalı yetkililer her sene Kolombiya, Kosta Rika ve ABD istihbaratıyla yaptığı işbirlikleri sayesinde düzenledikleri operasyonların yüzde 91’inde uyuşturucu maddeye rastlıyor.

 

KOKAİNLER KİME TESLİM EDİLECEKTİ?

Panama’dan yapılan açıklama sonrası, dikkatler Mersin limanına döndü. Yapılan açıklamaya göre, kokainin “muz ithalatçısı” görünümündeki bir şirkete yönlendirildiği biliniyor, bununla birlikte, açıklamanın üzerinden dört gün geçmiş olmasına rağmen, Mersin limanı zeminli her hangi bir uyuşturucu operasyonu haberi alınmadı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA