SATILAMAYAN SÜTLER YİNE HAYVANLARA İÇİRİLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SATILAMAYAN SÜTLER YİNE HAYVANLARA İÇİRİLİYOR


 

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, süt üreticisi Akdenizli çiftçiyi ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Tam kapanma sürecinde sütlerin satılamadığını belirtti. Akdenizli çiftçi, “İşlerimiz çok kötü durumda, her gün daha kötüye gidiyoruz. Süte zam yapılmıyor ancak yemlere gelen zamlar çok fazla. Kapanmadan dolayı sütleri satamıyoruz” dedi.

Milletvekili Cengiz Gökçel de, tam kapanma sürecinde süt üreticilerinin ürünlerini satamadıklarını bildirdi. Gökçel, tam kapanma süresinde pazarların kapalı olması nedeniyle sebze üreten çiftçilerin mağdur olduklarını hatırlattı. Bayramda mandıraların kapalı olması durumunda aynı mağduriyetle süt üreticilerinin de karşı karşıya kalacaklarını kaydetti.

Çiftçinin derdini dinleyen CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de AKP iktidarını eleştirerek, “Sağlıklı ve ucuza gıdaya erişilmesi için çiftçilere her zaman destek verilmesi lazım. Ancak AKP bunu yapmıyor” dedi.

Sütlerini satamadıkları için yeniden hayvanlarına içirdiğini belirten Akdenizli çiftçi, “Kapanmadan dolayı zarar ediyoruz. Sütleri satamadığımız için hayvanlara tekrar veriyoruz. Zararı kapatabilmek için damızlık hayvanlarımızı satmaya başladık” diye konuştu.

 

BAYRAMDA MANDIRALARIN KAPATILMASI KRİZİ BÜYÜTÜR

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel tam kapanma sürecinde bayramda mandıraların kapatılması durumunda tarımda yaşanan krizin büyüyeceğini vurguladı. Gökçel, “Semt pazarları kapalı olunca üreticilerimiz ürünlerini tarla kenarlarına, hallerde yollara dökmek zorunda kaldılar. Şimdi de mandıraların kapatılması gündemde. Bu krizin çözümsüz kalması ülkemizin hayvansal üretimiyle ilgili geleceğimiz için risk barındırıyor. Umuyorum ki bayramda mandıralar kapanmaz süt üreticisi çiftçimiz bundan zarar görmez” dedi. Akdenizli süt üreticisi, “Eğer mandıralar kapatılırsa altından kalkamayacağımız zararlar oluşur” diye vurguladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA