AKKUYU’DA İŞÇİLERİ TEHLİKEDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA İŞÇİLERİ TEHLİKEDE!


 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili ve Tarım Komisyonu sözcüsü Dr. Rıdvan Turan, Akkuyu Nükleer Santralinde Covid 19 testi pozitif çıkan işçileri meclis gündemine taşıdı. Konuyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanıtlaması için soru önergesi veren Dr. Rıdvan Turan, önergesinde “Akkuyu Nükleer Santralindeki çalışmalar pandemiye rağmen hız kesmeden devam etmektedir. Yaklaşık iki hafta önce santralde çalışan işçilerden birinin Covid 19 testi pozitif çıkmıştır. İşçilerin hayatı açısından ciddi bir tehlike olmasına rağmen işçiler çalışmaya devam etmiştir. Covid 19 testi pozitif çıkan işçi ve temasta olan diğer işçilerin iş sağlığı ve güvenliğini sağlama konusunda bir adım atılmamıştır. Bu işçilerden temasta olan Nihat Aktaş, yaklaşık bir haftadır hastanede tedavi edilmekte olup durumu ağırlaşınca Toros Devlet Hastanesinde yoğun bakım ünitesine bağlı olarak hayati riski devam etmektedir. Akkuyu Nükleer Santralindeki işçiler arasında Covid 19 salgınının daha fazla yayılmaması işçilerin hayatlarını korumak amacıyla çalışmalar durdurulmalıdır. İşçiler için özel sağlık ekibi kurularak işçilerin tedavisinin yapılması konusunda bakanlığınızın ivedilikle inisiyatif alması gerekmektedir” dedi.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Akkuyu Nükleer Santralinde Covid 19 görülmesine rağmen çalışmaya devam edilmesinin nedenleri nelerdir?

Bakanlığınız tarafından Akkuyu Nükleer Santralinde Covid 19 tespit edilmesine rağmen işçileri çalışmaya zorlayanlar hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?

Covid 19 nedeniyle bütün Türkiye’de tam kapanma uygulanırken Covid 19 görülen Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışmaların durdurulması için Bakanlığınız tarafından herhangi bir girişim olacak mıdır?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA