SEMT PAZARLARI GÜNÜNDE AÇILMALI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEMT PAZARLARI GÜNÜNDE AÇILMALI!


 

İktidarın 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri semt pazarlarının açılması yönündeki kararını yeterli bulmayan pazarcı esnafı, semt pazarlarının günün açılmasın isteyerek, bir günlük alışveriş iznini yığılmalara neden olacağı için tehlikeli bir yöntem olduğunu savunuyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Pazar yerleri, yaş meyve ve sebzeyle sınırlı olmak üzere 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri de açık olacak. Ancak pazarcı esnafı, semt pazarlarının haftanın iki günüyle birlikte arife günü, yani 12 Mayıs'ta da açık olmasını istiyor.

Mersin’deki bin 500’ü aşkın pazarcı esnafının çatı kuruluşu olan Pazarcılar Esnaf Odası da, taleplerine kulak verilmesi, seslerinin duyulması için ilgili makamlar ile temaslarını sürdürüyor.

Semt pazarlarının açılmasının hem üreticiyi hem tüketiciyi zora soktuğunu söyleyen Oda Başkanı Abdulhalim Batur, sadece Cumartesi günleri açılacak semt pazarlarının yaşanacak kaos nedeniyle toplum sağlığını da riske atacağını dile getirdi. 

 

“BİR GÜNLÜK PAZAR OLMAZ”

Semt pazarlarını kapatma kararının yanlış olduğunu belirten Batur, “Üretim haftanın 7 günü üretim devam ediyor. Ama sadece iki Cumartesi için izin verildi. Pazarcıların elinde ürün kalırsa ne olacak? Bir günlük Pazar olmaz. Ya zararına satacak yada ertesi güne kalacak mahalle aralarında satış yapmaya çalışacak ve ceza yiyecek.

Bugün ilimiz merkezinde 4 ilçede bin 500 esnaf var. Bunların 700-800’ü sebzeci, kalanı ise diğer sektörlerden oluşmakta. Biz pazarcı ailesi olarak bir bütünüz, diğer sektörlerdeki arkadaşlarımızı kapsam dışında bırakmak çok sağlıklı değil. Pazarcı esnaf odası başkanı olarak tekstil, manifatura, ayakkabıcılar benim kalbim, sebze-meyveciler ise beynim. Ne kalbimden ne beynimden vazgeçerim. Biz bir bütünüz.

İçişleri Bakanlığının semt pazarlarının gününde açık olması yönünde karar vermesini bekliyoruz. Zira şuanda günlük kazanç ile geçinen pazarcıların tezgah açmadığı her gün zararı bin TL’ye çıktı” dedi.

 

PAZARLARDA YIĞILMA OLACAK

Öte yandan 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri açılacak pazarların toplum sağlığını riske atma tehdidi yaratacağına da dikkat çeken Başkan Abdulhalim Batur, “Cumartesi günü tüm halk, ihtiyacı olan olmayan pazar yerlerine yığılacak. Bu da tehlikeli bir durum yaratacak. Çok aşırı bir yoğunluk oluşacak. Tüm semt pazarlarının kontrollü olarak her zaman gününde açık olmalı. Bin 500 esnafı bir gün açıp binlerce insanı toplamaktansa haftanın 7 günü açılsaydı böylesine tehlikeli ortam yaratılmaz, kontrol daha kolay olurdu” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA