EKONOMİK KRİZ İNTİHARLARI ARTTIRDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EKONOMİK KRİZ İNTİHARLARI ARTTIRDI!


 

İntihar eden Mersinli Murat Gümüş özelinde ekonomik sıkıntı yaşayan esnafı meclis gündemine taşıyan HDP Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, “Ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik ve gelecek kaygısı sebepli intihar vakaları günden güne artmaktadır” dedi.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili ve Tarım Komisyonu Sözcüsü Dr. Rıdvan Turan, intihar eden Mersinli kokoreççi Murat Gümüş özelinde ekonomik sıkıntı yaşayan esnaf hakkında TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Dr. Rıdvan Turan, “Covid-19 pandemisinde Türkiye’nin birçok şehrinde ekonomik sorunlarla uğraşan esnaf kepenk kapatmak durumunda kalmıştır. İktidar ise 1 yılı aşkın süredir devam eden pandemide esnafa yeterli desteği vermemiştir.

 

İNTİHARLAR ARTIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye'nin 29 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihleri arasında tam kapanma dönemine geçeceğini açıklamasından sonra ise esnaf bir kez daha çaresiz bir durumla karşı karşıya kalmıştır. Çünkü tam kapanma sürecinde esnafa yönelik herhangi bir destek paketi açıklanmamıştır. Desteksiz kapanmanın tetiklediği sıkıntılar ise insani trajedilere yol açmaktadır. Ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik ve gelecek kaygısı sebepli intihar vakaları günden güne artmaktadır. Son olarak Mersin’in Mut ilçesinde yaklaşık 10 yıldır kiraladığı küçük bir dükkânda kokoreççilik yapan 48 yaşındaki, 1 çocuk babası Murat Gümüş, evinin önünde kendisini iple asarak 01.05.2021’de yaşamına son vermiştir. Murat Gümüş, kişisel sosyal medya hesabından ise 10 Nisan akşam saatlerinde, ‘Ben ölünce mezara mı geleceksiniz kaç gündür siftah etmeden dükkân kapatıyorum’ diye paylaşım yapmıştır.” dedi.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Covid -19’un Türkiye’de görülmeye başladığı Mart 2020’den bu yana kaç esnaf intihar etmiştir?

Bakanlık olarak artan intihar vakalarını önlemek için hangi çalışmaları yapmaktasınız?

Covid-19’un ne zaman biteceği ve tam kapanma süresinin ne kadar uzatılacağı belirsizliği   karşısında; esnafın ekonomik dar boğazdan çıkabilmesi için Bakanlık olarak hangi çözüm önerileriniz ve projeleriniz var? 

Hayatına son veren esnaf Murat Gümüş’ün ailesinin sosyal ve ekonomik durumunu iyileştirmeye yönelik herhangi bir çalışmanız olacak mı?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA