ÇÜRÜYEN SEBZE MEYVELER TBMM’YE TAŞINDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇÜRÜYEN SEBZE MEYVELER TBMM’YE TAŞINDI!


 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, tam kapanma ile birlikte sebze ve meyve hallerinde çürümeye terk edilen ürünlere ve hal esnafının yaşadığı mağduriyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) taşıdı.

TBMM’ye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Kurtulan, tüm Türkiye’de uygulanan tam kapanma nedeniyle semt pazarlarının kurulmamasının üreticiyi ve sebze ve meyve hal esnafını da olumsuz etkilediğin idile getirdi.

 

ÜRÜNLER ELDE KALDI

Başta seçim bölgesi Mersin ve Adana olmak üzere tüm kentlerdeki hal komplekslerinde sebze ve meyve hal esnafının elinde kaldığını belirten Milletvekili Kurtulan, “Domates, salatalık, patates, soğan, yeşillik, çilek, muz, yenidünya ve elma olmak üzere tonlarca ürün çürümeye terk edilmiştir. Tam kapanma sürecinde vatandaşların ihtiyacı olan sebze ve meyveleri satan marketlerin de sebze ve meyveyi hal esnafından tedarik etmemeleri neticesinde hal fiyatları ile market fiyatları arasında 3-4 katı bulan farklar oluşmuştur. Halihazırda ciddi ekonomik sıkıntılar yaşayan ve geçim sıkıntısı çeken hem esnaf hem de vatandaşlar tam kapanma sürecinde daha da yoksullaşmıştır. Hal esnafı semt pazarlarının belirli günlerde yüzde 50 kapasiteyle açılmasını talep etmektedir.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Bu bağlamda; Semt pazarlarının yüzde 50 kapasiteyle açılması sağlanacak mıdır? Hal esnafının ürünleri seyyar olarak satmalarına izin verilmesi sağlanacak mıdır?

Hal esnafının elinde kalan tonlarca sebze ve meyvenin çürümeden satılmalarının sağlanması adına planlama yapılacak mıdır?

Halde satılan ürünler ile tam kapanma döneminde meyve ve sebze satan marketlerdeki ürünler arasındaki fiyat farkının sebebi nedir? Halkın 3-4 katı fiyat vererek aldığı ürünlerin hal pazarlarında çürümeye terk edilmesinin gerekçesi nedir?

Tam kapanma sonrası başlayacağı iddia edilen gıda krizinin önlenmesine yönelik Bakanlığınızca çalışma yapılmakta mıdır? Varsa, çalışmanın detayları nedir?” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA