KAPANMA SÜRECİNDE ‘ENGELSİZ TAKSİ’ UMUT OLUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAPANMA SÜRECİNDE ‘ENGELSİZ TAKSİ’ UMUT OLUYOR


 

Her canlı potansiyel bir engeli adayı bilinciyle hareket ediyorlar, engelli vatandaşların önündeki engelleri bir bir kaldırıyorlar. Mersin’de, pandemi sürecinde evlere kapanan engelli vatandaşlarımızın ulaşım sorunları ‘engelsiz taksi’ ile aşılıyor.

Haber Merkezi

 

‘Bir insanlık projesi’ sloganıyla yola çıkan Mersin Erdemli Belediyesi, engeller önce zihinlerde kaldırılmalı dedi,  beş yıl önce engelsiz taksi uygulamasını başlattı. Yıllardır düzenli bir şekilde uygulanan proje pandemi sürecinde de devam ettiriliyor ve vatandaşların umudu oluyor. Pandemi sürecinde, risk altından olan fiziksel engelli vatandaşlarımız,  Erdemli Belediyesi’ne telefonla bilgi veriyor.  Ardından randevu zamanı belirlenen vatandaşımız almak için ekipler yola koyuluyor.

 

Evlerinden bir bir alınan vatandaşlarımız, il içerisinde istediği sağlık kuruluşuna veya noktaya bırakılıyor ve işlerinin bitmesinin ardından güvenle evlerine geri götürülüyor. Pandemi sürecinde engelli vatandaşlarımız için toplu taşıma araçlarının daha riskli olacağını bu yüzden engelsiz taksi uygulamasını titizlikle devam ettiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Biz belediye olarak, kente yaşayan tüm bireylerin hizmetinde olduğu gibi engeli vatandaşlarımızın da hayatını kolaylaştırma adına ciddi gayretler sarf ediyoruz. Onların evlerinden alınıp hastahaneye taşınmasına varıncaya kadar, alış verişlerinin yapılmasına kadar, onların günlük ihtiyaçlarının tamamının karşılayan bir belediye hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız bu işi, heyecanla ve ibadet aşkıyla yapan arkadaşlarımız var. Toplumun her kesimine en kaliteli, hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz. Pandemi sürecinde evine kapanan engellilerimizin engellerini engelsiz taksi ile kaldırmaya gayret ediyoruz ”diye konuştu.

 

PANDEMİ SÜRECİNDE KOLAYLIK SAĞLIYOR

Beş yıldır büyük bir titizlikle sürdürülen çalışma ise kapanma sürecinde engelli vatandaşlarımın hayatında büyük kolaylık sağlıyor. Projeden memnun olduğunu ve hayatlarını kolaylaştırdığını ifade eden Fatma Uygun “  Bana ilk önce bu işlemi yapanlar geldiler. Kendi numaralarını verdiler. O dediler ki, bizi her zaman arayın. Hastahaneye falan, ne işiniz varsa götürürüz. Ben ondan dolayı dört beş sendir öyle yapıyorum. Arıyorum, beni geliyorlar götürüyorlar. Hastahanede işim varsa onları yapıyorum. Ondan sonra evime bırakıyorlar. Allah razı olsun,  Engelsiz Taksi uygulamasını Belediye Başkanımız hizmete sunduğu için” diye konuştu. Engelsiz Taksi’ uygulaması ile sadece sağlık kuruluşlarına değil, vatandaşların ihtiyaçlarına göre esneklik gösteriliyor.  Projeden memnuniyetini ifade eden Tayhan Gönültaş ise “Ben Yüzde doksan sekiz engelli bir durumdayım. Erdemli Belediyesi’nin çıkarmış olduğu ‘Engelsiz Taksi’ sayesinde, hastahane randevularıma veya başka herhangi bir sıkıntılarda her zaman hizmetlerini vermektedir ve bundan dolayı teşekkür ediyorum ve Allah razı olsun ”diye konuştu.

 

VATANDAŞLARDAN PROJEYE TAM DESTEK

Yapılan çalışmanın kapanma sürecinde de devam etmesi vatandaşı mutlu etti. Çalışmanın sürekliliğine dikkat çeken bir vatandaş, “Tabi ne zaman ihtiyaç olursa arıyoruz, geliyorlar. Hastahaneye götürüyorlar ne zaman işimiz biterse arıyoruz evimize bırakıyorlar. Çok teşekkür ederiz kendilerine” diye konuştu. Diğer bir vatandaş ise “ Belediyemizi ne zaman arasak geliyorlar. Hiç yüz çevirmiyorlar,  Allah razı olsun” diye konuştu. Öte yandan uygulamadan faydalanmak isten vatandaşlar, Erdemli Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü veya Belediye çağrı merkezine ulaşarak çalışmadan yararlanabiliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA