DENİZ TİCARETİNDE YÜK TRAFİĞİ DURAĞAN SEYİRDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DENİZ TİCARETİNDE YÜK TRAFİĞİ DURAĞAN SEYİRDE


 

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) düzenli olarak yayınladığı Aylık Göstergeler Raporunun Ocak-Şubat dönemine ilişkin verileri kamuoyuyla paylaşıldı. Rapora göre bölgede deniz ticaretinde yük trafiği durağan seyirde.

Liman Başkanlıkları bazında ihraç edilen yük trafiği 2020’nin Ocak-Şubat dönemine göre yüzde 4’lük artışla 3,5 milyon tona ulaştı. Söz konusu gelişmede “metal ürünleri” yük grubu

etkili oldu. İthalat yükleri ise “petrol ürünleri” yük trafiğindeki daralmanın etkisiyle yıllık bazda yüzde 5’lik azalışla 3,1 milyon tona geriledi.

Dâhili taşımacılık yükleri “petrol ürünleri”nin etkisiyle yıllık bazda yüzde 17’lik azalışla 220 bin ton seviyesinde gerçekleşti. Transit yüklerin geçen yılın ilk iki ayına kıyasla yüzde 66’lık artışla yaklaşık 204 bin tona yükselmesinde “makineler, tasıma teçhizatı, aksam ve çeşitli parçaları ile konteynerler” yük grubu belirleyici oldu.

2021’in Ocak-Şubat döneminde Mersin Liman Başkanlığı bazında elleçlenen konteyner miktarı yüzde 8’lik artışla 341.022 TEU olarak gerçekleşti. Söz konusu gelişmede özellikle

yükleme trafiği etkili oldu. Yılın ilk iki ayında Mersin Limanı elleçlenen konteyner miktarına göre Türkiye’deki konteyner limanları içerisinde 2. sırada yer aldı.

Mersin ve Tasucu liman tesislerine operasyon için uğrayan gemi sayısı geçen yıla göre değişmeyerek 732 adet olarak gerçekleşti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA