BAŞARIR’DAN 3 MAYIS MESAJI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞARIR’DAN 3 MAYIS MESAJI


 

Haber Merkezi

 

CHP mersin milletvekili Ali Mahir Başarır “3 Mayıs dünya basın özgürlüğü günü” ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Başarır mesajında, “Basın emekçilerimiz, Cumhuriyetimizin temel yapı taşlarının korumasında büyük rol oynamaktadır. Basın çalışanlarımız, halkın gerçek haber alma, öğrenme Hakkı’na engel olacak her tür antidemokratik uygulamalara karşı çıkma sorumluluklarını sürdürmeye, iletişim özgürlüğüne sahip çıkmaya çalışmaktadırlar. Ancak günümüz Türkiye’sinde gazeteciler gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklanmakta, işsiz kalmakta ve iktidar partisi tarafından hedef gösterilmektedir.

 

Demokrasi, özgürlük ve insan hakları konularında araştırmalar yapan sivil toplum örgütü Freedom House’un 2020 yılı raporunda Türkiye, 195 ülke arasında 146. sırada yer almaktadır. Freedom House'a göre son 10 yıl içinde toplam 31 puan kaybeden ülkemiz ne acıdır ki Afrika ülkesi Mali'den sonra dünyada özgürlüklerin en çok gerilediği ülke konumundadır. Bu korkunç tablo, gerçeklerin ortaya çıkmasını istemeyenlerin eseridir. Basınımızın gerçek anlamda özgürleştiği, gazetecilerin tutuklanmadığı, basın mensuplarının çalışma koşullarının güvence altına alındığı bir Türkiye umuduyla, baskı ve tehditlere rağmen mesleğini hakkı ile yapan tüm basın emekçilerimizin Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun.” dedi

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA