17 GÜN EVDE NE YAPMALI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

17 GÜN EVDE NE YAPMALI?


 

Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanacak 17 günlük tam kapanma öncesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Bilge Kara’dan, kara kara evde nasıl zaman geçireceğini düşünenlere önemli ipuçları geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan Psikiyatri Uzmanı, öğretim görevlisi Dr. Bilge Kara, 17 günlük tam kapanma sürecinde kara kara evde nasıl zaman geçireceğini düşünenlere önemli ip uçları verdi.

Özellikle ailecek bir arada olunacak bu uzun süreçte çocuklara dair önemli önerilerde bulunan Kara, sunduğu çözümler ile 17 günlük kapanmayı en verimli ve sağlıklı şekilde yaşamaya imkan verecek görüşlerini gazetemiz aracılığıyla paylaştı.

 

GÜZEL GÜNLER İÇİN…

Sokağa çıkma kısıtlamalarının Covid-19 virüsü ile mücadelede salgını kontrol altında tutabilmek için çok önemli olduğunu belirten Dr. Bilge Kara, bu durumun özgürlüklerin kısıtlanması şeklinde algılanmaması gerektiğini söyledi. Vatandaşların bu durumu, daha özgür ve daha sağlıklı günlere kavuşabilmek için bir hazırlık dönemi olarak düşünmesi gerektiğini kaydeden Kara, ayrıca, bu kısıtlama günlerinin aile ile bir arada vakit geçirebilmek için bir fırsat olduğunu ve birlikte yapılacak aktiviteler ile bu günlerin daha verimli değerlendirilebileceğini vurguladı.

 

“GÜNLÜK RÜTİN İŞLERE EV AHALİSİNİ DE DAHİL EDİN”

Bu kapsamda evde kaliteli, verimli ve sağlıklı bir zaman geçirmek için neler yapılabileceğine de değinen Dr. Bilge Kara, “Günlük rutin işlerle uğraşmaya devam edin. Ancak bu defa evin diğer bireylerini çocuklarınızı da evin rutin işleri yapmaya dahil edin. Hem birlikte kaliteli bir Vakit geçirmiş olursunuz hem de çocuklarınıza sorumluluk kazandırmış olursunuz.

Ayrıca sinema gecesi düzenlemek gibi aktiviteler çocuklarınız ile vakit geçirmek için etkili bir yöntem olabilir. Ancak bunu yaparken tüm ortamı hazırlamak önemli. Örneğin popcorn hazırlayarak, ışıkları kapatıp, telefonunuzu bir kenara koyarak geceyi daha efektif hale getirebilirsiniz.

 

KİTAP OKUYUN, HOBİNİZ İLE UĞRAŞIN

Kitap okuma saati düzenleyin. Yıllarca hep çocuklarımızın kitap okumamasından yakınıp durduk. İşte size çok güzel bir fırsat her gün evdeki herkesin müsait olduğu bir zamanda televizyon ve telefonun olmadığı bir ortamda kitap okuma saati düzenleyin. Küçük çocuğunuz var ise onun da yaşına uygun bir etkinlik yapmasını sağlayın.

Hobileriniz var ise onları yapmaya devam edin. Yoksa bir hobi oluşturmak için tam zamanı. Kendinize bir hobi edinin.

 

“ÇOCUKLARINIZIN SIKILMASINA İZİN VERİN”

En önemlisi çocuklarınızın sıkılmasına izin verin. Sürekli onlara bir aktivite sunmaya çalışmayın. Kendinize ve evin diğer bireylerine alan bırakın. Özellikle çocuklarınızın kendi başlarına da bir şeyler yaratmasına müsaade edin. Tabi kendinizin de.

Kısacası; hep yapmak isteyip de zaman bulamadığımız için yapamadığımız işleri de yapmanın da tam vakti. En yakın zamanda sağlıklı güzel günlere kavuşmak dileğiyle” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA