İHALEDEN ÖTEYE GİDEMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHALEDEN ÖTEYE GİDEMİYOR!


 

Mersin’de 2020 yılının başından buyana ihaleye çıkılan ancak birçok kez ertelenen ve bunu yanında da farklı gerekçelerle iptal edilen Metro İhalesi sessiz sedasız yeniden yapıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de yapımı yılan hikayesine dönen projelerden biri olan Metro yapımı için ihale sürecinden öteye gidilemiyor. Mersin’de 2020 yılının başından buyana ihaleye çıkılan ancak bir çok kez ertelenen ve bunu yanında da farklı gerekçelerle iptal edilen Metro İhalesi sessiz sedasız yeniden yapıldı.

Ancak ihaleyi alacak firmanın projeye finansman için kredi bulma şartı ve hazinenin bulunacak krediye onay verip vermeyeceği belirsizliği sürürken yapılan ihale kamuoyunda endişeleri gidermeye yetmedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi” ihalesi, Ulaşım Dairesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

İhaleye 3 büyük ortaklık katıldı. Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Dillingham Construction Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı’nın teklif verdiği ihalede, Ziver İnşaat Taah. Turizm. Paz. San. Tic. A.Ş. ise teşekkür mektubu sunarak ihaleden çekildi.

İhale komisyonu, ilk aşamada ihaleye katılan 3 firmanın teklif zarflarını tek tek açarak, şartname koşullarının yerine getirilip getirilmediği ve eksik evrak olup olmadığını kontrol etti. 3 firmanın da sunduğu teklif geçerli sayıldı.

Mersin Metrosu için Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi 3 milyar 810 milyon lira, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 4 milyar 122 milyon 195.4 bin lira, Dillingham Constructıon Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı ise 3 milyar 379 milyon 404.9 bin lira teklif sundu. Sunulan teklifler, ihale komisyonu tarafından incelendikten sonra sonuç açıklanacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA