KARABUCAK, MÜCADELE ETTİ, DİRENDİ, KAZANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARABUCAK, MÜCADELE ETTİ, DİRENDİ, KAZANDI!


 

Tarsus Karabucak mevkiinde yapılması planlanan Biyokütle Termik Santrali’ne karşı Karabucak Çevre İnisiyatifinin sürdürdüğü mücadele kazanımla sonuçlandı. Mahkeme ÇED olumlu raporunu iptal etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus’ta Yeşil Mahallesi sınırları içerisinde kalan Karabucak mevkiinde yapılmak istenen Biyokütle Termik Santrali’ne karşı yürütülen yargı mücadelesinde önemli bir kazanım elde edildi. Projenin 7 Mart 2019’da yapılan “Çevre Etki Değerlendirme Halk Toplantısı”ndan sonra Karabucak Çevre İnisiyatifinin sürdürdüğü mücadele kazanımla sonuçlandı. Mahkeme ÇED olumlu raporunu iptal etti.

 

“DOĞA KAZANDI”

Karabucak Çevre İnisiyatifinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Mücadele ettik, direndik, kazandık!” denilerek, yaşanan sevinç kamuoyuyla paylaşıldı.

Açıklamada, “Doğa kazandı! Memleketin dört bir yanında termik santrallere karşı direnen yaşam savunucuları kazandı.

Biçer Enerji Üretim İnşaat A. Ş tarafından Karabucak Mevkiinde yapılması planlanan Biyokütle Atıkların Yakılmasına Dayalı Enerji Üretim Santrali’ne dair ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) olumlu raporunun iptali için açtığımız davada Mersin 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal kararı verilmiştir. Burada Biyokütle Termik Santrali yapılamayacaktır.

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı hem Tarsus Halkı açısından, hem de Türkiye’nin dört bir yanında ekoloji mücadelesi verenler açısından çok olumlu bir karardır. Mahkemenin kararı pek çok şehirde yapılması planlanan termik santrallere karşı yürütülen davalar  açısından emsal  teşkil etmektedir. Bu karar kuşkusuz 2 yıldır sürdürdüğümüz mücadelenin sonucudur.

 

“BU KAZANIM ÜLKENİN DÖRT BİR TARAFINDA DEVAM EDEN EKOLOJİ MÜCADELESİ VEREN HERKESİNDİR”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın önünü açtığı şirketlerin kar hırsı için doğaya ve yaşam alanlarına yapılan saldırıların arttığı, İkizdere' de   yağmacı Cengiz Holding'in arkasına devlet gücünü alarak yapmaya çalıştığı taş ocağına karşı ağaca, suya, börtü böceğe sahip çıkan köylülerin şiddetle bastırılmaya çalışıldığı bir süreç içerisindeyiz. Tam da böyle bir süreç içerisinde 2 yıldır Tarsus'ta yürüttüğümüz mücadeleler ve katkılar sonucu Biçer Elektrik A.Ş.  tarafından yapılmak istenen Biyokütle Termik Santrali 'ne karşı açtığımız ÇED iptal davasını kazanmış bulunmaktayız. Bu kazanım yalnızca Tarsusluların değil ülkenin dört bir tarafında devam eden ekoloji mücadelesi veren herkesindir.

 

“KAR PEŞİNDE KOŞAN ŞİRKETLERİ YAŞAM ALANLARIMIZDAN KOVANA DEK MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

İkizdere' de ve memleketin her bir köşesinde ağacı, dereyi, kuşu, yaşamımızı yok etme pahasına kar peşinde koşan şirketleri yaşam alanlarımızdan kovana dek mücadeleye devam edeceğiz. Buradan İkizdere köylülerine de selam gönderiyoruz. Biz kazandık, biliyoruz siz de kazanacaksınız.

Sürecin en başından itibaren ekolojik yıkım projesine karşı birlikte hareket ettiğimiz Avukat Yeşim Dağgeçen’e, tesisin yapılması planlanan araziyi kamulaştıran Tarsus Belediyesine ve bu süreçte yanımızda olan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz.

Karabucak Çevre İnisiyatifi bundan sonra da gerek Karabucak’ta gerekse Tarsus’ta doğaya, yaşama zarar veren her türlü rant projesine karşı mücadele etmeye devam edecektir” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA