DESTEKLER SÜRECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DESTEKLER SÜRECEK


 

ESOB Başkanı Dinçer, “ Gelir kaybı, ciro kaybı ve kira desteği tam kapanma döneminde de sürecek” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla esnaf sanatkarlar ile ticaret erbabının yaşadığı mali kayıplarının telafisi için hükümetçe sağlanan gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim desteklerinin, perşembe akşamından itibaren başlayacak "tam kapanma" döneminde de süreceğini söyledi.

Talat Dinçer, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemince Covid 19 tedbirleri kapsamında daha önce açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı Tedbirleri" çerçevesinde esnaf sanatkarlar ve ticaret erbaplarına yönelik Gelir Kaybı Desteği, Kira Desteği ve Ciro desteğinin uygulamaya konulduğunu hatırlattı.

 

KİM NE KADAR DESTEK ALDI?

Başkan Dinçer, “Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda 133 meslek kolunda 3 ay süreyle aylık 1000 lira olarak sağlanan ‘Gelir Kaybı Desteği’nden 23 Nisan itibarıyla 1 milyon 33 bin 589 kişi yararlandı ve bu kapsamda yapılan ödeme tutarı 3 milyar liraya ulaştı. Yine ‘Gelir Kaybı Desteği’ne ilişkin şartlara haiz, iş yerleri kira olan 160 bin 65 kişiye 3 ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer şehirlerde aylık 500 lira olmak üzere toplam 250 milyon 518 bin 870 lira kira desteği sağlandı. ‘Ciro Kaybı Desteği’ kapsamında da yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren 6 bin 798 işletmeye verilen destek tutarı 15 Nisan itibarıyla 73 milyon 297 bin 105 lira olarak kayıtlara geçtiği bilgisini edindik” dedi.

 

DESTEKLER SÜRECEK

Başkan Dinçer, TESK nezdinde Ticaret Bakanlığı ve ilgili bakanlıklar başta olmak üzere yapılan görüşmeler sonucu esnafa salgın döneminde verilen söz konusu desteklerin tam kapanma döneminde de devam edeceğinin altını çizerek, “ Bu kapsamda, lokanta, restoran, kafe, kıraathane ve spor salonu gibi birçok alanda 1500 lira sigorta prim desteği mayıs sonuna kadar devam edecek. Gelir kaybı desteği, kira desteği ve ciro kaybı desteğinde başvuru süreçleri de sürüyor. Söz konusu destekler için başvurular 30 Nisan’a devam edecek” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA