“GİDİN EVİNİZDE ÖLÜN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GİDİN EVİNİZDE ÖLÜN”


 

İktidar partisi yüzünden koronavirüs vaka sayılarında rekora gidildiğini söyleyen Milletvekili Antmen, “Peki bu insanlar ne yiyecek ne içecek? Kiralarını, elektrik ve su faturalarını kim ödeyecek? Bunları hazırlamadan kapanma demek kitleleri açlığa mahkum etmek demek. Bu şekilde kapanma mı olur? Bu şekilde kapanma demek ‘gidin evinizde ölün’ demektir” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanacak 17 günlük tam kapanmanın destek paketinden yoksun olarak uygulanmasına tepkiler artarak devam ediyor. Vatandaşlara gelir desteği verilmesi gerektiğini savunan muhalefet iktidarı göreve çağırdı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, kapanma ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Peki iyi güzel de; bu kapanmanın ön tedbirleri alındı mı? Yani ekonomik olarak alınması gereken önlemler alındı ve destek paketleri hazırlandı mı?” diyerek hükümeti eleştirdi.

 

“REKOR VAKA SAYILARININ VE ÖLÜMLERİN NEDENİ İKTİDAR PARTİSİDİR”

Halkın sağlığı için bilim insanları ne derse onun uygulanması gerektiğini vurgulayan Antmen, “Ancak sokakta mendil satan çocuğa bile ceza kesilirken binlerce kişilik kongreler yapan iktidar partisi yüzünden koronavirüs vaka sayılarında rekora gidilmesini nereye koyacağız? Her gün üç yüzden fazla insanımız hayatını kaybediyor. Yani her gün bir Soma faciası yaşanıyor. Bu ortamda dahi iktidar partisi ne kongrelerine ara verdi ne de toplantılarına. Baro genel kurulları aylarca yasaklandı ama iktidar partisi kongreleri durmadan devam etti. Bu nasıl bir virüs ki baro genel kurullarında, sendika toplantılarında ve basın açıklamalında bulaşıyor ama iktidar partisinin kongrelerinde bulaşmıyor! Çok açık söyleyelim ki bugün yaşanan rekor vaka sayılarının ve ölümlerin nedeni iktidar partisidir.

 

“ADALETSİZLİKLE VİRÜSLE FALAN BAŞ EDİLEMEZ”

İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı. Dediler ki cenazeler en fazla 30 kişi ile yapılacak. Birçok insan yakının cenazesine katılamadı bile, sırf bu nedenle. Oysa bir bakıyoruz bizzat bu genelgeyi imzalayan İçişleri Bakanı 3000 kişilik cenaze törenlerine katılıyor. Bu kabul edilebilir bir şey mi? O ölen tarikat şeyhinin yakınları can da, hayatını kaybeden sıradan vatandaşın yakınları can değil mi? Böyle ciddiyetsizlik böyle adaletsizlikle virüsle falan baş edilemez” dedi.

 

KİRA, FATURALAR NASIL ÖDENECEK?

Kapanma ile insanların 17 gün boyunca eve kapatıldığını belirten Alpay Antmen, “Peki bu insanlar ne yiyecek ne içecek? Kiralarını, elektrik ve su faturalarını kim ödeyecek? Bunları hazırlamadan kapanma demek kitleleri açlığa mahkum etmek demek. Esnaf ne yapacak, günlük çalışan ve kazanan insanlarımız ne olacak, kafe, bar çalışanları ne yapacak? Bakın müzisyenlerin halini gören var mı? Müzisyenler önce çaldıkları, sanatlarını sergiledikleri enstrümanlarını sattı. Şimdi intiharlar başladı. Bu şekilde kapanma mı olur? Bu şekilde kapanma demek ‘gidin evinizde ölün’ demektir.

 

“LAFLAR KARIN DOYURMUYOR”

‘Dünya lideriyiz, eyy ABD, eyyy AB’ demekle olmuyor. Bu laflar karın doyurmuyor. Beylerin kendileri sarayda, karınları tok sırtları pek. Yandaşlarının da, beşli çetelerinin de keyifleri yerinde. Ballı ihale alanlar, dolar geçiş garantili ihale kapatanların hepsi kapanmada rahat. İktidara yakın 25 yaşındaki milyonluk araba sahibi gençlerin keyfi yerinde. Ama vatandaş ne yapacak? Almanya kapanma kararı aldı ama öncesinden 1 trilyon avro destek paketi açıkladı. Fransa da kapanma kararı aldı ama öncesinde 450 milyar avrodan fazla destek paketi hazırladı.

 

“SARAYDA OTURUYOR, HALKTAN PARA İSTİYOR”

Peki AKP ve Tayyip Erdoğan ne yaptı? Halka IBAN verdi. Halkından para isteyerek kapanma kararı alan Dünyadaki tek ülkeyiz. Sarayda oturuyor ama halkından para istiyor. Tarih bu utancı yazacak ve hep hatırlayacak. Beş maskeyi dağıtamayan iktidarın yapacağı kapanmanın sonuçları vahim olur. Kendi bakanlığına dezenfektan satan bakanların olduğu iktidar, halkın derdine derman olabilir mi? 128 milyar doları yemeselerdi de bu salgında halka dağıtsalardı. 128 milyar doları iç etmeselerdi değil 17 gün 170 gün de kapanma yapabilirdin. Ama öyle olmadı. Yediler, dağıttılar, peşkeş çektiler ve ülkeyi bitirdiler. Esnafı, emekçiyi, sanatçıyı ve koca bir halkı şu salgında virüsle baş başa bıraktılar” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA