“KİŞİ BAŞI 500 TL VERİLMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KİŞİ BAŞI 500 TL VERİLMELİ”


 

Türkiye genelinde 17 gün sürecek tam kapanmanın destek olmaksızın uygulanmasına tepkiler sürürken İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı’dan, “Kişi başı 500 TL verilmeli” öneresi geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Tüm dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye genelinde de büyük ölçüde can kayıplarına yol açarak adeta hayatı durduran koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan 17 günlük tam kapanma kararının ekonomik etkileri için hükümete desek çağrıları gelmeye devam ediyor. 

Türkiye genelinde 17 gün sürecek tam kapanmanın destek olmaksızın uygulanmasına tepkiler sürürken İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı’dan, “Kişi başı 500 TL verilmeli” öneresi geldi.

 

“SALGININ BAŞINDAN BERİ DESTEK ÇAĞRISI YAPIYORUZ”

Milletvekili Sıdalı, İYİ Parti olarak salgının başladığı günden buyana sosyal devlet ilkesi doğrultusunda vatandaşın, esnafın desteklenmesi için çağrı yaptıklarını söyledi.

Sıdalı, “Biz pandeminin Türkiye’de başladığı ilk günden buyana tam kapanmanın bu krizi atlatmamıza büyük ölçüde yardımcı olacağını söyledik. Ve pandemi sürecince kişi başına en az 50 TL ödenmesi gerektiğini dile getirdik. Ancak bu önerilerimiz ne yazık ki dikkate alınmadı.

 

“DEVLET GÖREVİNİ YAPSIN”

Bu bizim gökten ilham aldığımız bir şey değildi, tüm dünya bunu bu şekilde yaptı. Ama biz ne yaptık parça parça kapatma yaptık, destekleri son derece sınırlı verdik ve tercihleri farklı sektörlere yönlendirdik. Bunun başında da inşaat sektörü geldi. Bu ülkenin teşvik ve destek tercihleri her zaman yanlış oldu. Evet kapanma gerekliydi ama sosyal devlet sorumluluğu gereği tüm insanların ihtiyaçları karşılanmalı. Bunun aksini söylemek zaten bence büyük hata olur. Bu sadece esnaf için değil Perşembe günü itibariyle evinde kalacak her insanın, evinde sağlıklı bir şekilde kalabilmesi, ihtiyaçlarını giderebilmesini sağlamak devletin görevidir. Devlet bunları yapmayarak, belli kişilere karşı görevini yaparken çok büyük bir kesime karşı görevini yapmamaktadır” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA