BELEDİYE YAPINCA DA SUÇ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYE YAPINCA DA SUÇ!


 

Mersin’in en bakir kumsallarına sahip Anamur ilçesinde sahilden kum çekerek suç işleyenlere karşı mücadele sürürken belediyenin de, sokağa çıkma yasağını fırsat bilerek bu suça imza attığı öne sürüldü.

HEDİYE EROĞLU

 

Sık sık çevre katliamları ile gündeme gelen Anamur’da doğa tahribatı durdurulamıyor! Deniz kağlumbağalarının yuvalama kumsalının bulunduğu sahillerden kum çekilmesine tepki gösteren çevreciler, belediyenin de bu işlemi yaparak suç işlediğini iddia etti.

 

YASAĞI FIRSAT BİLDİLER

Anamur Çevre Platformu’ndan yapılan açıklama ile deniz kağlumbağalarının yuvalama kumsalının, Dragon Çayı’na doğru olan kısmını gösteren alanda belediye eliyle kum çekildiği iddia edildi. Bölgeden fotoğraflarda paylaşan platform, “Denize akan küçük bir derenin önünü açma bahanesiyle Anamur Belediyesi tarafından sürekli biçimde kum alınan ve deniz kaplumbağalarınca epey yuva yapılan bir bölge. Görgü tanıklarının ifadesine göre daha önce aynı bahane ile kumsalın bir bölümüne yığılan kum, sokağa çıkma yasağının uygulandığı saatlerde Anamur Belediyesi’ne ait iş makinaları ile kamyonlara yüklenerek götürülmüştür.

 

“MİLLİ PARKLARIN KORUMASI YETERSİZ”

Milli Parklar tarafından yeterli ve etkin bir koruma yapılmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Kumun üstüne toprak döküp piknik alanı yapmaya kalkmakla doğa okur-yazarlığı olmadığını ispatlayan belediye yönetimine,  doğa okur-yazarlığı olması gereken yetkililerce hala müdahale edilmeyişi ve hatta aynı belediyeye sahil projesi için onay verilmesi, doğaya ve insanlığa karşı ihanet içeren bir iş olmaktan öte, yasalar karşısında da suçtur.

 

“KUMLARIN YERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ YASAK”

Deniz Kaplumbağalarını koruyan 2009/10 sayılı genelge ile başkaca yasal düzenlemeler uyarınca sahilden kum alınması, kumsala araçlarla girilmedi ve kumlarım yerinin değiştirilmesi yasaktır. Kum alımının belediye tarafından yapılması bu işi suç olmaktan çıkarmamaktadır. Nasıl ki Anamur Belediyesi’nin Karaağaç Kumsalı’na döktüğü toprak 3 yıl sonra kaldırtılmışsa, gün gelip kumsaldan ve deniz kaplumbağalarından çalınan kumlar nedeniyle de sorumlukları doğacaktır. Üreme mevsiminin başladığı şu dönemde bu işi yapanlar hakkında yasal işlem başlatmaları için tüm yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyoruz” ifadelerine yer vererek, yetkilileri göreve çağırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA