SENDİKAL FAALİYETLERİ ENGELLEYEN MÜDÜRE SORUŞTURMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SENDİKAL FAALİYETLERİ ENGELLEYEN MÜDÜRE SORUŞTURMA


 

Haber-Sen Mersin İl Temsilciliği’nin sendikal faaliyetlerini engellemekle suçlanan PTT Müdürü Ali Engin Güney ile ilgili TBMM’ye taşınan iddialara Bakanlıktan, “Soruşturma başlatıldı” açıklaması geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Haber-Sen Mersin İl Temsilciliği’nin işyerlerinde gerçekleştirmek istedikleri sendikal faaliyetlerin Mersin Toroslar PTT Müdürü Ali Engin Güney tarafından engellendiği ve Güney tarafından sendikalı çalışanların tehdit edildiğinin ortaya çıkması sonrası CHP Konuyu Meclise taşımıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen önergesine gelen yanıt kapsamında yasakçı müdür Güney hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

 

“YAPILAN BU ZULME NEDEN SES ÇIKARTILMAMAKTA”

Alpay Antmen’in soru önergesinde; “Mersin Toroslar PTT Müdürü Ali Engin Güney tamamen yasal olan sendikal faaliyetleri engelleme cesaretini nereden almaktadır? PTT çalışanlarını tehdit eden bu müdür hakkında idari ve hukuki soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa ne aşamadadır?  Covid-19 salgını döneminde her türlü risk ve sıkıntıya rağmen var gücüyle çalışan PTT çalışanlarına yapılan bu zulme neden ses çıkartılmamaktadır?

Sendika evraklarını çöpe atmak Anayasal sendika özgürlüğüne aykırı değil midir? Konuyla ilgili bakanlık olarak ne tür girişimlerde bulunacaksınız? Bahsi geçen müdürün görevden alınması düşünülmekte midir?

Çalışanları tehdit eden ve sendikal faaliyetleri yasalara aykırı şekilde engelleyen müdür yerine mağdur olan PTT emekçisinin sürülmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunu akla, hukuka ve vicdana uygun buluyor musunuz?

Mersin Toroslar PTT Müdürü Ali Engin Günay’ın göreve atandığından bu yana kendisi hakkında yapılan şikayet ve suç duyurusu sayısı kaçtır? Bunların akıbetleri nedir?" sorularına yanıt istendi.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Milletvekili Antmen’in önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından verilen yanıtta, “Mersin Toroslar Posta Dağıtım Merkezi müdürü hakkında, göreve atandığından buyana her hangi bir şikayet ve suç duyurusu bulunmamakla birlikte konuya ilişkin olarak PTT AŞ Genel Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmıştır” denildi.

 

HABER-SEN'E AİT SENDİKA MATERYALLERİNİ İMHA ETTİ İDDİASI

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Haber-Sen üyeleri de, Mersin Toroslar Posta Dağıtım Merkezi'nde yürüttükleri sendikal faaliyetlerin engellenmesine karşı basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirmişti.

PTT çalışanları adına açıklama yapan Mersin 7 Nolu Haber-Sen Şube Kadın Sekreteri Adanır Eren, sendikal çalışmalarını anlatan kitap, İdari Hizmet Sözleşmesi el broşürleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bildirileri ile sendikalarının resmi yazışma evraklarının Toroslar Posta Dağıtım Merkezi Müdürü Ali Engin Güney tarafından imha edildiğini ifade etti. Eren, konuya ilişkin görüşmek istedikleri Güney'in, "Siz kimsiniz, ben size hesap vermem, siz bana soru soramazsınız, haddinizi bilin" yaklaşımı ile karşılaştıklarını da paylaştı. Sendikal faaliyetlerini engelleyen PTT yöneticilerini "Kraldan çok kralcı" davranmakla suçlayan Eren, sendikal faaliyetlerini her koşulda yürütmeye devam edeceklerinin altını çizdi.  Haber-Sen’e dair engelleme sendika yöneticileri tarafından Van’da da protesto edildi. Sendika binalarında yapılan açıklama ile duruma tepki gösteren Şube Başkanı Hamit Aker, Mersin’de daha önce de sendika faaliyetlerinin engellenmek istendiği hatırlatmasında bulundu. "Aynı kişi, yaklaşık olarak bir ay önce iş yeri temsilcilerimiz veya yöneticilerimize danışmadan sendika işyeri panomuzun yerini kendi keyfi tutumu doğrultusunda değiştirmiştir” diyen Aker, söz konusu kişi hakkında sendikalarının suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA