İŞÇİLER FABRİKALARA KAPATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİLER FABRİKALARA KAPATILDI


 

‘Tam kapanma’ kararının ardından emek dünyasından işçilerin fabrikalara kapatılmasına tepki geldi. Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği, emekçiler için düzenlemelere ihtiyaç olduğunu açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Koronavirüs yeni önlemleri netleşti. Buna göre; 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiliyor. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecek. Yeme içme sektöründe sadece paket servisle hizmet verilebilecek, şartları uygun olan işletmeler bu hizmeti gerektiğinde kesintisiz devam ettirebilecek.

 

İŞÇİLER TEPKİLİ

‘Tam kapanma' kararının ardından emek dünyasından işçilerin fabrikalara kapatılmasına tepki geldi.

Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği konuyla ilgili sosyal medyadan bir açıklama yaparak, “Çalışmayana destek yok, çalışana Covid çok. Tam kapanma herkesin insanca yaşamasını sağlayacak koşulları yaratmakla mümkündür. Bunun için yüzde birlik zengin sınıfın lüks harcamalarını kısması bile yeterlidir. Birazda zenginler kemer sıkmalıdır. Hayatın sürmesi için zorunlu olan yerler dışında tüm üretim alanlarında çarklar durmalıdır. Üretimin olması gereken gıda ve sağlık ürünleri gibi kritik yerlerde ise öncelikle stoklar tüketilmeli, işçilere ücretli izin verilmelidir. Üretim yapılmaya başlandığında ise servis sayısı yarı yarıya düşürülmeli, çalışan sayısı sadece üretimi sağlayacak şekilde ayarlanmalı, patronların kar amacı değil, insanların sağlığı gözetilmelidir.

Tüm bunlarla birlikte herkesin durumu gözetilerek ihtiyaçlarını karşılamasına yetecek maddi destek sağlanmalıdır. Hiç bir mağduriyet yaşanmamalıdır. Aşılamaya hız verilmelidir. Kapanma süresi aşısız kimse kalmayacak şekilde tamamlanmalıdır” ifadelerine yer verdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA