MÜTEAHHİTLER; BİTTİK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜTEAHHİTLER; BİTTİK!


 

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği; geciken imar planlarına isyan ederek “Artık sözün bittiği yer değil, sektörün bittiği noktadayız. Neden binlik planlar bir türlü meclisten geçmiyor”.

Haber Merkezi

 

Pandemi ile zora giren sektörlerin başında gelen inşaat alanında sektörün önemli kuruluşlarından Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, inşaat sektörünün son durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Mersin’de sektörün içerisinde olduğu durumu özetleyen Ekinci, “Artık sözün bittiği yer değil, sektörün bittiği noktadayız” dedi.

 

“MERSİN’İN İNŞAAT SEKTÖRÜNE KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR”

“Keşke, diğer şehirlerdeki meslektaşlarımız gibi tek sorunumuz maliyet artışları olsa” diyen  Nesim Ekinci, “Mersin’in ana lokomotifi inşaat sektörüne kimse sahip çıkmıyor. Şehrin ana kalbi olan Yenişehir Bölgesi’nin binlik planları Büyükşehir’in Meclis’inden geçmiyor, geçirilmiyor artık sözün bittiği yer değil, sektörün bittiği noktadayız. Mersin’in en gözde ilçesinin yeni ruhsat düzenlemesinde 4. sırada olması ne demek… Bu sektöre, kamuya, kentin geleceğine yazık etmek!” diye konuştu.

 

GECİKEN İMAR PLANLARINA TEPKİ

Mersin inşaat sektörünün son durumu hakkındaki acı gerçeklerine dair de açıklamalar yapan Başkan Ekinci, Yenişehir Bölgesi’ne ait 1/1000’lik planların bir yıldan fazla süredir Büyükşehir Belediyesi’nin Meclisi’nde beklediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kent daha ne kadar planları, binlikleri, 5 binlikleri konuşmaya devam edecek. Planları beklemekten iş yapamaz duruma gelmiş haldeyiz. Tamam, bu iş bu ay bitiyor dediğimiz her ay hüsranla Belediye Meclislerinden geri dönüyoruz. O taraftan bakıldığında belki bir ay üç ay öteleme önemli değil gibi görünse de bizim için bir gün bile kıymetli. 6 ay önce demirin tonunu 4000 TL seviyelerinde alıyorken bugün 7000 TL sınırına dayanmış durumda, aynı şekilde beton m3 alımı 175 TL’den yapılırken, şu anda m3 alımı 270 TL’den yapılıyor”.

 

“PLANLARIN KISKACINDA KOSKOCA BİR KENTİN KALBİ YOK EDİLİYOR”

Geçen her günün kentin zararına olduğuna vurgu yapan Nesim Ekinci, bir yıldır Yenişehir Bölgesi’nde inşaat firmalarının yeni projelere başlayamadığını ifade ederek, “Binlikler geçen yıl meclisten geçseydi bu maliyetler ile projelere başlanmayacaktı.Geçen sadece zaman olmuyor kentin ekonomisi de zarar ediyor.

Proje başlamıyor, mimarlık mühendislik teknik ofisleri kapılarına kilit vurmuş durumda, belediye-kamu gelir kazanamıyor, iş arayan vatandaş iş bulamıyor istihdam yaratılamıyor, Yenişehir Bölgesi’nden yeni proje arayan yatırım yapmak isteyen ev bulamıyor. Müteahhitlerin girdiği girdaptan bahsetmek bile istemiyorum. Bir yandan bekleyen yatırımlar, bir yandan her geçen gün artan maliyetler. Kısacası bir çıkmazın içerisindeyiz. Planların kıskacında da koskoca bir kentin kalbi yok ediliyor” dedi.

 

“NEDEN BİNLİK PLANLAR BİR TÜRLÜ MECLİSTEN GEÇMİYOR”

MERYAP Başkanı Ekinci, yıllardır bu bölgede gerçekleşen yatırımlar sayesinde Mersin ekonomisinin kalkındığını ve İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerle yarışan konutların bu bölgeden çıktığını hatırlatarak, çağrıda bulundu: “Yenişehir Bölgesi bu şekilde kaderine terk edilemez. Neden bölgeyi, kenti kalkındıracak binlik planlar bir türlü meclisten geçmiyor? Bu konuda yetkililere çağrım lütfen bu konuyu meclisin basit bir gündem maddesi olarak görmeyin, kentin gündemi geleceği olarak görün ve acil olarak eyleme geçin. Sektöre, kentimize yazık değil mi? Artık, bu konunun bir çözüme kavuşturulması gerekiyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA