1 MAYIS KUTLAMASINA İZİN BEKLENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

1 MAYIS KUTLAMASINA İZİN BEKLENİYOR


 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı alanlarda kutlamak için valiliğe resmi başvuru yapan işçinin gözü çıkacak kararda.

HEDİYE EROĞLU

 

AKP’nin kongrelerine uygulanmayan tedbirler, 1 Mayıs eylemlerini yasaklamak için bahane edilirken meslek örgütleri ve konfederasyonlar, “İşyerlerinin önlerinde ve meydanlarda olacağız” dedi.

Mersin’de de emek ve demokrasi güçleri adına Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama yapmak isteyen içiler adına DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şubesi, Mersin Valiliğine resmi başvurusunu yaptı.

1 Mayıs’ın sokağa çıkma yasağına denk gelmesi nedeniyle 30 Nisan Cuma günü 16:00-18:00 saatleri arasında işçi bayramını kutlamak isteyen emek ve demokrasi güçleri, olumlu yanıt bekliyor.

 

“BİRLİKTE KUTLAMAK İSTİYORUZ”

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, konuyla ilgili Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına sendika binası önünde bir basın açıklaması yaparak, valiliğe izin çağrısında bulundu.

Başkan Göksoy, “Önümüzde 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günü var. 1 Mayıs, 1856 yılından itibaren biz işçilerin dünyanın dört bir tarafında çeşitli ülkelerde örgütlenerek mücadele verdiği ve bu mücadele sonunda kazanmış oldukları hakları bayrama çevirdiği bir süreç.

Türkiye’de de 22 Nisan 2009 yılında 1 Mayıs yasallaşmış, resmileşmiştir. Biz her yıl olduğu gibi 1 Mayıs’ı alanlarda coşkuyla kutlamayı esas alan bir platformuz. Bu yılda 1 Mayıs için başvurumuzu yaptık. 1 Mayıs’ı yine Cumhuriyet Alanı’nda 16:00-18:00 saatleri arasında tüm emek ve demokrasi güçleri ile birlikte kutlamak için başvurumuzu yaptık.

 

“EMEĞE DÖNÜK SALDIRILAR VAR”

Sürecin farkındayız. Farkında olduğumuz gibi emeğe dönük saldırıların da farkındayız. Bu süreçte labaleb dolu kongreler yapanlar, herkes evindeyken işçilerin sokakta olduğu bir süreçteyiz. Sokak kısıtlamalarına rağmen emekçiler, çalışanlar, işçiler her zaman alanlardadır. Temizliğini yaptığımız, mücadelesini yürüttüğümüz alanlarda çalışanların haklarını, taleplerini haykırmak üzere 1 Mayıs’ta yine alanlarda olmak istiyoruz. Biz alanlarda olma talebimizi pandemi bahaneleri ile yasaklara boğulmasını kabul etmiyoruz. Çünkü az önce de söyledim biz pandemi sürecinin de farkındayız, dünyada, Türkiye’de yaşanan zorlu sürecinde farkındayız. Ama emeğimizin, daha önemlisi emeğimize dönük saldırılarında farkındayız. Kod29 bahanesi ile bir sürü insanın işten atmalar her yerde devam ediyor. Bu taleplerimiz ile alanlarda olacağız. Gün geçmiyor bir kadın cinayeti yaşanmasın. Kadın cinayetleri durmak bilmiyor. Kadına yönelik şiddete karşı İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak için de alanlarda olacağız. Biz işçinin, çiftçinin, mazlumun, esnafın, ezilenin haklarını savunmak, taleplerini dile getirmek üzere 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız. Alanlarda olma çağrımızı, talebimizi valiliğe bildirdik. En kısa zamanda olumlu yanıt bekliyoruz. Yaşasın 1 Mayıs” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA