“BU ÜLKENİN SİZLERE İHTİYACI VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BU ÜLKENİN SİZLERE İHTİYACI VAR”


 

Haber Merkezi

 

Stajyer Avukatlar Ömer Güser, Kerim Duman, İskender Emsal, Çağla Bilir, Kıvılcım Baştokoğlu ve Deniz Uyar hukuk mücadelesi vermek için cübbe giyip avukat oldu.

Genel Sekreter Av. Adnan Günbay ve ailelerin katılımıyla baroda gerçekleşen yemin töreninde konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Avukatlık mesleği yeminle başlar. Yemin etiğiniz andan itibaren öncelikle meslek içi kurallarımızı içselleştirmek, hukukun üstünlüğünü sağlamak, insan hakları için mücadele etmek, Cumhuriyetin temel değerlerini korumak, kollamak, bunlar için mücadele etmek, her zaman için toplumun hukuka erişiminde öncü rol oynamak sizin asli görevlerinizdir. Avukatlık bir mücadele mesleğidir. Hak mesleğidir. Hak için de mücadele etmek zorundasınız. Hak mağduriyetini önlemek için her zaman zayıf bireyi güçlünün karşısında korumak zorundasınız. Elinizden geleni yapmak zorundasınız. Bu ülkenin sizlere ihtiyacı var. Cumhuriyetin ilerlemesi, hukukun üstünlüğünün bu ülkeye gelmesi ve daim olması, demokrasi çarklarının işlemesi, sizlerin yapacağı mesleki çalışmayla olacaktır. Toplumda rol model insanlarsınız. Bu ülkenin gelişmesi, çağdaşlaşması, daha da ileriye gitmesi için sizlerin çok mücadele vermesi gerekiyor. Sizden ricamız, bunları meslek yemini ettiğiniz andan itibaren aklınızdan çıkarmamanız ve bütün meslek yaşamı boyunca da uygulamanız çok önemli. Başarılı bir meslek yaşamı diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra yemin töreninin en heyecanlı kısmı olan cübbe giyme ve ruhsat alma merasimine geçildi. Baro Başkanı Yeşilboğaz, meslektaşlarına cübbesini giydirip avukatlık ruhsatnamesini takdim etti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA