MECLİS KÜRSÜSÜNDE 128 MİLYAR DOLAR NEREDE PANKARTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİS KÜRSÜSÜNDE 128 MİLYAR DOLAR NEREDE PANKARTI


 

Haber Merkezi

 

“128 Milyar Dolar nerede?” sorusunun tartışmaları devam ediyor. Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına ilişkin teklifi görüşmelerinde Mecliste söz alan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ pankartı ile kürsüye çıktı.

Antmen yaptığı konuşmada “Bu dolarları hangi kurdan hangi tarihlerde kimlere sattınız? 19 Mart 2021 Cuma günü 450 milyon dolar satın alan kişiler kimlerdir? Bunlar hangi firmaların sahipleridir? Merkez Bankasında olması gereken 128 milyar doların ne kadarını dolar ve döviz geçiş garantili ihale alan firmalar satın aldı?” diye sordu.

 

128 MİLYAR DOLAR NEREDE SORUSU İKTİDARIN AYARLARINI BOZDU

Alpay Antmen’in konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde; “Merkez Bankasında olması gereken 128 Milyar dolar gitmiş. Biz de halkın parasını soruyoruz. Diyoruz ki soru çok basit. Yani Türkiye’de 20 milyona yakın aile var. Aile başına 6500 dolar düşüyor. Türk Lirası olarak 54 bin lira. Yani aile başına kaybolan 56 bin Türk lirası nerede diye soruyoruz. Ama açıklayamıyorsunuz; çünkü ‘128 milyar dolar nerede’ sorusu iktidarın ayarlarını bozdu. Tekrar soruyoruz; Bu hesaplar kime ait ve ne zaman ve hangi kurdan bu dolarları aldılar? Bu firmalar bu dolarları hangi kurdan ve hangi tarihlerde satın aldı? Bu firmalar ayrıca şu ana kadar ne kadar satın aldıkları dışında döviz ödemesi aldı?”

 

NUTUK’U YASAKLAYAN EĞİTİM MÜDÜRÜ KİMDEN CESARET ALDI?

“Nutuk, milletimizin en şanlı destanı Kurtuluş Savaşı’nın destanıdır.Nutuk’un sonunda olan Gençliğe Hitabe tam da bu günlere karşı bizleri uyarıyor, aydınlatmaya devam ediyor.  Mersin Çamlıyayla’da Nutuk dağıtılmak istendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal ‘Hayır’ dedi. Atatürk’ün kötü örnek olduğu ve Atatürk’ün Vahdettin ile ilgili sözlerinin sakıncalığı olduğunu gerekçe gösterdi.Yani Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Atatürk'ün Nutuk'unu öğrencilerin okumasını yasakladı. Tepkilerimiz sonucu bu kişi görevden alındı. Yöneticilik görevinden alınması yetmez; öğretmenlikten de çıkartılması gerekiyor. Peki ona ona bu cesareti verenlerin ve çocuklarımızı bu kafaya emanet edenlerin de hesap vermesi gerekiyor”

 

GÖRÜŞÜLEN TEKLİF ASLINDA ‘VATANDAŞTAN NASIL PARA ALIRIZ ‘TEKLİFİ

“Maddede Kadastro teknik hizmetleri için Lisans belgesi alacak olanlarda aranan deneyim süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarılmakta ve fakat sınav kaldırılmaktadır. Bu hale göre sınava tabi olmadan Harita ve Kadastro Mühendisleri artık sınav olmadan yasal şartları taşıdıkları takdirde lisans alabileceklerdir. Türkiye’de 3.250 adet serbest çalışan Harita ve Kadastro Mühendisi mevcut olup, 218 adet Lihkab bürosu  vardır. Sınav olmaksızın Lisans alınmasının önünün açılması daha çok LİHKAB bürosu açılmasını sağlayacaksa da , yeterliliğin düşeceği de şüphesizdir. Burada bir başka husus da Lisans için ayrıca teminat 50 bin TL ye çıkarılmaktadır. Buradan neyi görüyoruz biliyor musunuz tek adam rejiminde her Kanun teklifinde vatandaştan nasıl para alırız derdi göze çarpmakta.”

 

TÜRKİYE AKP İLE HEP KAYBETTİ

“Şu an plan ve bütçe komisyonunda görüşülmekte olan yasa teklifinde de petrol ve enerji sektöründe yeni işe başlayanlar için 10 milyona kadar, mevcutlar için 100 milyona kadar teminat verilmesi kanunlaştırılmak istenmekte; Kuyumculardan yarım kilo altın teminat istenmesinden geri adım atılması da aklımızda. Deprem vergileri kayıp, Biz Bize Yeteriz Türkiye'm kampanya paraları kayıp, Beşiktaş Şehitleri için toplanan yardım paraları kayıp, 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan para kayıp, Deprem için toplanan yardım paralar kayıp, 128 Milyar dolar kayıp. Türkiye AKP ile hep kaybetti.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : alya - Tarih : 6/5/2021 - 01:35:05
    4.5 yıl oldu bağışlar verilmedi verilmeyecek Çok yazık bu güzel vatan için Şehit olan yiğitlerin yetimlerinin hakları heba edildi.Şehit çocuklarının mağduriyeti gün gibi ortada onların artık sırtını yaslayacağı bir babası yok neden başka çocuklar babasız kalmasın manevi ve maddi rahat yaşasın diye vatan millet uğruna canlarını hiçe sayıp bombalı terörist başka canları yakmasın diye kendi bedenini siper edip Şehit oldu şimdi onun yavrusuna sahip çıkılmıyor çok yazık Rabbim herşeyi görüyor yapılan tüm haksızlıkları mağduriyetleri.Yetim maaşı kesiliyor bağışlar verilmiyor hiç mi Allah korkusu yok evimiz kira istemezmiyim yavrumun bir evi olsun Babamdan diyebileceği manevi zaten çökmüş bir yavrunun sosyal topluma kazandırmak yerine yanlızlaştırdınız acısına acı kattınız elinden tutmak bu kadar mı zordu Şehidin emanetine sahip çıkmak insanlığımızı değerlerimizi herşeyimizi kaybetmişiz çok yazık acı hiç bitmeyecek hiçbirşey ona Babasını geri veremez ama geleceğine bir ışık tutmak ta mı zor


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA