NUTUK’U YASAKLAYAN MÜDÜR TBMM GÜNDEMİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NUTUK’U YASAKLAYAN MÜDÜR TBMM GÜNDEMİNDE


 

Haber Merkezi

 

Mersin Çamlıyayla’da Nutuk dağıtılmak istendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal ‘Hayır’ dedi. Atatürk’ün kötü örnek olduğu ve Atatürk’ün Vahdettin ile ilgili sözlerinin sakıncalığı olduğu gerekçe gösterildi.

CHP Konuyu Meclise taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Atatürk'ün Nutuk'unu öğrencilerin okumasını yasakladı. İngilizleri yenip bağımsızlığımızı kazanan Atatürk yerine; İngiliz zırhlısı ile kaçan Vahdettin'i savunan bu müdüre 'yerli ve milli' iktidar ve ortağı ne diyecek?” dedi.

Antmen, Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürlüğünün dilekçesinde Vahdettin’in korunarak Atatürk’ün sansürlendiğinin açıkça ortada olduğunu belirterek “Bir eğitim müdürü Atatürk’ün sözlerinden rahatsız oluyorsa o kişi bir dakika dahi görevde kalamaz. Atatürk’ün büyük eseri ve bir halkın kurtuluş ve kuruluş tarihi olan Nutuk’tan rahatsız olan birisi hiçbir kamu kurumunda görev almamalıdır. Tam bağımsız Türkiye’nin nasıl zorluklarla kurulduğunun anlatıldığı Nutuk; halkın kendini nasıl özgürleştirdiğini, çağdaş yaşama geçmede nasıl zorlu süreçler yaşandığını, gericiliğin ve karanlığın nasıl her zaman ülkemizin üzerinde olabileceğini anlatmaktadır. Nutuk’un sonunda olan Gençliğe Hitabe tam da bu gibi zihniyetlere karşı bizleri uyarıyor, aydınlatıyor” ifadelerini kullandı.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Milletvekili Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde; “Nutuk’u yasaklayan Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal ne zaman görevden alınacaktır? Bu kişiye halen çocuklarımız nasıl emanet edilebilmektedir? Bu kişiyi kim ya da kimler korumaktadır?

Türkiye’nin kurtuluş ve kuruluş tarihi olan ve MEB'in 100 temel eseri arasında olan Nutuk'u yasaklayan Mersin Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal hangi tarihte ilçe milli eğitim müdürü olarak atanmıştır? Bugüne kadar hakkında başlatılan soruşturma bulunmakta mıdır?

Bahsi geçen kişinin herhangi bir tarikat ve cemaat ile bir bağı bulunmakta mıdır? Milli Eğitim Bakanlığına tarikatlar ve tarikat zihniyeti mi egemen olmuştur?

Nutuk’u ve Atatürk’ün eserlerini başka yasaklayan herhangi bir milli eğitim müdürü veya Milli Eğitim Bakanlığı görevlisi bulunmakta mıdır? Varsa bunlar kimlerdir ve haklarında ne tür idari soruşturmalar açılmıştır?” 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA