NUTUK DAĞITIMININ ENGELLENMESİNE KARACA’DAN SERT TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NUTUK DAĞITIMININ ENGELLENMESİNE KARACA’DAN SERT TEPKİ


 

Mersin Çamlıyayla’da Ülkü Ocakları tarafından okullara dağıtılan Nutuk, İlçe Milli Eğitim tarafından durduruldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca karara tepki göstererek “Sayın Bakan Ziya Selçuk bu zihniyeti ya temizle, ya da gücün yetmiyorsa o koltukta oturma” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin’de bulunan Çamlıyayla Ülkü Ocakları okullara Nutuk dağıtmak istedi. ‘Gençler İçin Nutuk’ adıyla yayınlanan Nutuk derlemesini gençlere dağıtmak isteyen Ülkü Ocakları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü engeline takıldı.

Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı ilçedeki tüm okullara Nutuk kitabını dağıtmak için 7 Nisan 2021'de izin talebiyle Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurdu. 15 gün sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal ‘Nutuk'u dağıtamazsınız' kararıyla resmi yazıya imza attı.

Yasak kararına, “Osmanlı Padişahı Vahdettin'e yönelik, ‘soysuzlaşmış, alçak' ve dönemin Osmanlı hükümetine yönelik, ‘Aciz, haysiyetsiz ve korkak' ifadeleri kullanılması” ve kitabın 24. sayfasında yer alan görselde, ‘Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün elinde sigara gösterilerek' öğrencilere kötü örnek olduğu gibi gerekçeler sıralandı.

 

KARACA’DAN SARAY GÖNDERMESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca karara tepki verenler arasında yer aldı. Karaca sosyal medya platformu üzerinden gösterdiği tepkide “Vahdettin selam çak, Atatürk'e yasak koy, Saraya biatını ispatla... Üstelik bunu Atatürk sayesinde oturduğun koltuktan yap... Hadsizlik,aymazlık ve ihanet diz boyu.  Sayın Bakan Ziya Selçuk bu zihniyeti ya temizle, ya da gücün yetmiyorsa o koltukta oturma” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA