KERİMLER’E TAŞ OCAĞI ŞOKU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KERİMLER’E TAŞ OCAĞI ŞOKU!


 

Mersin’de çevreye yönelik talan projelerinin biri bitmeden diğeri başlıyor! Köyler ve yaylalar adeta taş ocağı tehdidi ile kuşatılırken son şoku Kerimler köyü sakinleri yaşadı!

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili ve Tarım Komisyonu Sözcüsü Dr. Rıdvan Turan, Mersin’in Toroslar ilçesinde yer alan  Kerimler köyüne yapılması planlanan taş ocağını meclis gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması için soru önergesi veren Dr. Rıdvan Turan önergesinde bölgenin ormanlık alan olduğuna dikkat çekti.

 

ARAZİNİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ORMANLIK ALAN

Turan, “Mersin Kerimler köyünde yaklaşık 800 dönüm arazi üzerinde taş ocağı işletilmesine karar verilmiştir. Taş ocağı olarak işletilecek arazinin büyük çoğunluğunu ormanlık arazi oluşturmaktadır. Bu alan üzerinde taş ocağının faaliyetlere başlaması durumunda binlerce ağaç yok olacaktır.

 

KÖYLÜNÜN BİLGİSİ YOK

Kerimler köyü sakinleri taş ocağının tam olarak nerede açılacağı konusunda kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını belirtmektedir. Kerimler köyü sakinleri açık biçimde köylerinin sınırları içerisinde taş ocağı açılmasını istemiyorlar. Geçimini tarımla sağlayan köylüler taş ocağının açılması durumunda tarımsal faaliyetlerin ortadan kalkacağı konusunda endişe etmektedir. Köylüler açılması planlanan taş ocağı kararının tekrardan gözden geçirilmesi konusunda beklenti içindedir.” dedi.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: Mersin Kerimler köyündeki açılacak taş ocağının sınırları tam olarak nereleri kapsamaktadır? Taş ocağının faaliyetlerini yapacağı toplan alan ne kadardır?

Mersin Kerimler köyünde açılması planlanan taş ocağının ormanlık alan üzerinde olduğu Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir? Ormanlık alan üzerinde taş ocağı açılması kararının gerekçeleri nelerdir?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA