GEREĞİNİ YAPIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GEREĞİNİ YAPIN!


 

Mersin Limanı’nda başlatılan rıhtım genişletme çalışmasına karşı açılan dava kapsamında bilirkişinin, projenin, imar planına aykırı, şehircilik ve planlama esasları ilkeleri ile kamu yararına uygun olmadığı yönünde rapor vermesi ile çevreciler, bilimsel kararın yerine getirilmesini talep etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Limanı işletmecisi MIP’in, Atatürk Parkı’nda denizi doldurarak büyüme girişimine tepkiler sürürken yargıdan gelen güzel haberler kent sakinlerini mutlu etti.

Mersin Limanı’nda başlatılan rıhtım genişletme çalışmasına karşı açılan dava kapsamında bilirkişinin, projenin, imar planına aykırı, şehircilik ve planlama esasları ilkeleri ile kamu yararına uygun olmadığı yönünde rapor vermesi çevrecileri memnun etti.

 

İMAR PLANLARININ İPTALİ İSTENİYOR

Mersin Çevre Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Atatürk Parkı halkındır. ranta kurban edilemez” denilerek, sürece dair bilgilendirme yapıldı,

Açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Atatürk Parkında Mersin Limanı’nın kapasite artırımına ilişkin olarak hazırladığı 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planı ile 1/5 bin ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planının iptali istemi ile Mersin Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu davaya Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Mersin Barosu ve Mersin Mimarlar Odası müdahil olmuştur.

 

KIYILAR KAMUYA AİT

Dava konusu ile ilgili açıklanan bilirkişi raporunda onaylanan planlar ile Atatürk Parkında açık park alanlarının kapanacağı ve liman genişleme Projesi ile Mersin ilinin merkezinin tamamının liman bölgesi haline geleceği, kıyıların kesintisiz olarak kamunun kullanımına açık olması gerektiği ilkesinin bakanlık eli ile bozulmak istenildiği, dava konusu dolgu alanı imar planı ile limandaki yapılaşmanın önemli oranda arttırılmak istenildiği, Mersin Limanına yakın çevresinde kamu yararına ayrılmış kentsel ve bölgesel ölçekteki park alanları, bölgedeki rekreasyon alanı düzenlemeleri, söz konusu bölgede yürütülen canlandırma projelerinin atıl duruma geleceği bildirildi.

 

1/100 BİNLİK PLANA AYKIRI

Ayrıca Atatürk Parkının kıyısını tamamen kaplayacak genişleme projesi ile kentin tarihi dinlenme alanının ortadan kalkacağı, Liman genişleme projesi ile kentin esteği ve silueti açısından  bozulacağı, Liman genişleme projesi kent içi trafiğini çok olumsuz etkileyeceği, genişleme projesi kapsamında denizde yapılacak olan dip taramasının ve dolgu alanının çevreye ve ekosisteme zarar vereceği deniz ve çevre kirliliği oluşturacağı, bilirkişi raporunda onaylanan planın üst ölçekli plan olan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planına aykırı olduğu belirtilmiştir.

 

“ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Bilirkişi kurulu Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Atatürk Parkında yapılması planlanan Mersin Limanı kapasite arttırımına ilişkin olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planı ile 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planının plan kademelenmesine,şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmadığı kanaatine varmıştır. Bizler hukuktan bilirkişi kurulunun vermiş olduğu bilimsel kararın yerine getirilmesini talep etmekteyiz. Atatürk Parkının ranta kurban edilmesine asla izin vermeyeceğiz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA