ZEHİR TESİSİNİN ÇED’İ İPTAL OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZEHİR TESİSİNİN ÇED’İ İPTAL OLDU!


 

Zehir tesisi olarak da bilinen Karaduvar’a yapılmak istenen Polipropilen Fabrikası’nın “ÇED olumlu raporu” açılan dava kapsamında iptal edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’nde yapılması planlanan TEKFEN Polipropilen Üretim Tesisi Yatırım Projesi ile ilgili ÇED olumlu raporu için açılan davada Şubat ayında verilen yürütmeyi durdurma kararının ardından bu defa da açılan dava kapsamında ÇED olumlu raporu iptal edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile Mersin Barosu'nun Mersin 2 İdare Mahkemesine açtığı davada tesisin çevreye vereceği olumsuz etkilere dikkat çekildi. Bilirkişi incelemesinde de bu olumsuzlukların karşılık bulduğu ortaya çıktı.

 

5 MERSİN ODAĞININ DAVASI

Türk Mimar ve Mühendis odalar Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu da konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “TEKFEN Polipropilen Üretim Tesisi Yatırım Projesi kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile Mersin Barosu'nun açmış olduğu ÇED Olumlu kararının iptaline yönelik davada Mersin 2. İdare Mahkemesi iptal kararı vermiş bulunmaktadır.

 

HUKUKA UYGUN OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Çevrenin korunmasına yönelik somut çözümler üretmekten uzak ve yetersiz gerekçeler içeren şekilde hazırlandığı anlaşılan ÇED raporuna dayalı olarak verilen, davaya konu ‘ÇED olumlu’ kararının, hukuka uygun bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır.

2018 yılından bugüne yürüttüğümüz mücadelenin zaferle sonuçlanmış olması TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu'na bağlı meslek odalarımızı son derece mutlu etmiştir.

Ortaya koyduğumuz mücadele sürecinde bizleri yalnız bırakmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne, Mersin Kent Konseyi'ne Karaduvar-Kazanlı muhtarları ile yakın çevre mahalle muhtarlarına, Mersin Tabip Odası'na ve desteklerini esirgemeyen tüm Mersinlilere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kente, Tarıma ve Çevreye karşı işlenen talanlara karşı mücadelemizin ilk günkü gibi devam edeceğini belirtir saygılarımızı sunarız” denildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA