ORMANA MERMER OCAĞI DURDURULDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANA MERMER OCAĞI DURDURULDU!


 

Anamur’da adeta saldırı altında ki Korucuk Mahallesi’nde açılmak istenen 3’üncü mermer ocağı ormanlık alana yapılmak istenirken, “ÇED Gerekli Değil” kararı mahkeme tarafından iptal edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Anamur İlçesi Korucuk Mahallesi’nde, 201500372 ruhsat ve 3318570 erişim numaralı saha içinde, Mustafa Çetin tarafından açılmak istenen mermer ocağı işletmesi hakkında verilen “ÇED Gerekli Değildir’’ kararının iptali için açılan dava sonuçlandı.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nin (MERÇED) açtığı dava kapsamında, proje sahasının ormanlık alan olması ve ruhsat sahasının çok yakınında yerleşim yeri ve tarım alanlarının yanı sıra ruhsat sahasının içinde arkeolojik kalıntıların da olması nedeniyle, tarıma, tarihe, doğaya ve insana etkileri oldukça ağır bir iş olan mermer ocağı işletim projesiyle ilgili olarak verilen ‘’ÇED Gerekli Değildir’’ kararına itiraz edildi.

Danıştay’ın bu alandaki kararlarına atıfta bulunarak, Anayasa’nın 17/1. maddesine göre; “Herkes yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir” ilkesine gönderme yapılan davada, projenin olumsuz etkilerinin bilimsel gerçeklerle üzerinde duruldu.

Yöre sakinlerinin de projeye karşı olduğunun belirtildiği davada,  faaliyet sahasının tamamının orman arazisi olduğu anımsatıldı.  

Ruhsat süresinin uzatıldığına dair herhangi bir belge dosyada yer almazken, bu durumun bile “ÇED gerekli değildir” kararını sakat kıldığını vurgulandığı davada, ÇED dosyasında, Korucuk Mahallesi’nin sınır komşusu olan Ovabaşı Mahallesi ile ilgili herhangi bir açıklama yer almaması da gündeme getirildi. Ovabaşı’nda yer alan doğal sit niteliğindeki Köşekbükü Astım Mağarası’nın göreceği zararların yok sayıldığının savunulduğu davada sonucunda “ÇED gerekli değildir” kararı iptal edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA