SİNTİNE PROJESİNİN ENGELLENDİĞİ İDDİASI TBMM’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİNTİNE PROJESİNİN ENGELLENDİĞİ İDDİASI TBMM’DE


 

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gemi sintine toplamakla ilgili çalışmalarının engellendiği iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşındı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, projenin hayata geçmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin taleplerine neden olumsuz yanıt verildiğini sordu.

 

“GELİR YABANCI ŞİRKETLERE GİDİYOR”

Milletvekili Antmen, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gemilerden sintineleri belediyece toplanması, toplanan bu sintineleri, atıkları bertaraf edecek bir tesis oluşturarak bertaraf etmeleri ve belediyeye ek katkı oluşturması açısından başvurular yapmıştır. Bu atıkların bertaraf edilme aşamasındaki geliri son derece iyi olmakla beraber şu anda bakanlığın izniyle Mersin Liman İşletmecisi olan MIP AŞ tarafından gerçekleştirilerek, elde edilen gelir yabancı şirketlere gitmektedir.

Büyükşehir belediyemizin bu atık bertaraf tesisini kurmak için sahilde bir yer bulması gerektiği bunun için de başvurular yaptığı; önce MIP’den talepte bulunulmuş fakat olumsuz yanıt verilmiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Karaduvar Mahallesinde bulunan 6 bin 650 metrekare alan talebinde bulunulmuş fakat bakanlık tarafından bu talep olumsuz karşılanarak Akdeniz Belediyesine tahsis etmiştir.

 

NEDEN OLUMSUZ CEVAP VERİLDİ?            

İş bu bağlamda; Mevzuat gereği gemi sintinelerinin toplanması ve bertaraf etme yetkisi Mersin Büyükşehir Belediyesine verilmiş olmasına rağmen, Mersin Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu başvuru hangi şartlar gözetilerek olumsuz cevap verilmiştir?

Mevzuat gereği gemi atıkları bertaraf tesisi için yetkinin Büyükşehir Belediyelerine verilmesine rağmen ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin talebi bulunmasına rağmen bakanlığınız neden ilçe belediyesi olan Akdeniz Belediyesine Karaduvar Mahallesinde 6 bin 650 metrekare yer tahsis etmiştir?” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA