TALANA KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TALANA KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI!


 

Orman ve hazine arazilerinin rant uğruna talanına Büyükşehir Meclisi’nde tepki gösteren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, mücadelede kararlı olduklarını söylediler.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Salona misafir kabul edilmezken Toplantı Salonu’na HES Kodu okunması ile giriş sağlandı.

Toplantıya damga vuran Orman ve hazine arazilerinin rant uğruna talanına tepkiler oldu.

 

“DENİZ MANZARALI RANT PEŞİNDELER”

İlk olarak söz alan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, orman ve hazine arazilerinin rant uğruna talanına tepki gösterdi.

Özellikle bölgesindeki yıkıma dikkat çeken Tarhan;”Orman ve hazine arazilerinin talanı biraz da bölgesel değerin artması, rantın yükselmesi sonucu giderek artıyor. Örneğin Mezitli de imar planı sınırları dışında özellikle kent merkezine deniz manzaralı şeyler seçilerek ormanların kesildiğini görüyoruz. Onlar sonra bir şekilde tapuya işleniyor. Bunun önüne geçmek gerekiyor. Daha önce bu mecliste gündeme getirdiğimiz Eski Mezitli de hastane alanının yanındaki yere aynı kişi 3’üncü kez limon ağacı diktirdi ve biz yine söktürdük. Orman ile beraber müdahale ediyoruz teşekkürler onlara da ama her gün bunu takip etmek zorunda değiliz. Ama inatla, ısrarla yapıyorlar ve sonra da mülkiyetlerine geçiriyorlar. Aynı kişinin orman içinde bir çok yere tapu çıkarttığını da biliyoruz” dedi.

 

CUMHURA ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Aynı şekilde hazine arazilerinde de benzer bir durum yaşandığını aktaran Bakan Tarhan, “Bir taraftan tapu kadastro çalışması yapılırken ‘tarıma elverişli değildir’ deniliyor ama diğer yandan da ‘tarım yapılıyor’ diyerek, o kişiye tapu çıkartılıyor. Bu oldukça yaygın bir durum. Buna orman talanına karşı hepimizin bir şey yapması lazım. Mersin’de birçok ilçenin ormana sınırı var. Sorunu biliyoruz. Bir kez daha tespit amacıyla söyledim. Ama çözüm için Cumhur İttifakı’ndan arkadaşlar da konuşursa mutlu olurum.

Hazine arazileri tehdit altında. Tamam okul ve eğitim alanları yapılsın, bunun için mecliste kolaylık gösteriyoruz ama özellikle deniz kenarlarında deniz turizmle ilgili çalışma yapılacaksa birileri hangi belediye olursa olsun, mutlaka denizin bir yerinde kendisinin kullanım hakkının olması gerekir. Bunu sağlayamıyoruz” diye konuştu.

 

“MÜCADELEDE KARARLIYIZ”

Başkan Tarhan’a, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de destek verdi. Rant ve talana karşı mücadelede kararlı olduklarının altını çizen Özyiğit, “Yenişehir’de oluşturduğumuz bir koruluk var. Ancak birkaç kişi bu koruluktaki ağaçları söküp zeytin ağacı dikiyor. Biz zabıtamız ile gidip söktüğümüzde ise vatandaş kendini yerlere atıyor. Ama böyle bir şehir eşkıyalığını kabul etmemiz mümkün değil. Bunu karşısında duracağız ve şahsa dav açılması noktasında ben talimat verdim. ‘Onlar yapsın biz bakalım’, kamunun malını istedikleri gibi almaları anlayışının tarafı olamayız. Mezitli’de yaşanan Orman Bölge Müdürümüzün de çok sağlam duruşu ile beraber bir gecede 70 dönüme yakın arazini kesilmesi ve ona verilen cevap çok önemli bir örnekti” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA