BEYAZ ÖFKE SOKAĞA İNİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BEYAZ ÖFKE SOKAĞA İNİYOR!


 

Ülke genelinde hekimler bugün ”Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz. Ölümleri durdurun” diyerek seslerini duyurmaya çalışacak. Türkiye genelinde İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılacak eylem Mersin’de ise 7 sağlık örgütünün katılımı ile Valiliğin Sağlık Müdürlüğü önüne izin vermemesi nedeniyle Özgür Çocuk Parkında yapılacak.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye'deki tüm Tabip Odalarının başkan ve yöneticileri, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri bugün saat 12.30'da Ankara'da sağlık Bakanlığı önünde, Tabip Odası üyeleri ise tüm Türkiye'de aynı gün ve saatte İl Sağlık Müdürlüklerinin önünde toplanarak ”Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz. Ölümleri durdurun” diyerek seslerini duyurmaya çalışacak.  

Türkiye genelinde İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılacak eylem Mersin’de ise 7 sağlık örgütünün katılımı ile Valiliğin Sağlık Müdürlüğü önüne izin vermemesi nedeniyle Özgür Çocuk Parkında yapılacak.

 

MERSİN’DE GÜNLÜK VAKA SAYISI 750

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, vaka sayıları ilk açıklandığında Mersin’de 100  binde vaka sayısının 81 oranında olduğunu bugün ise iki katına çıktığını vurguladı. Mersin’de günlük vaka sayısının 750 civarında olduğunu söyleyerek, “Durum çok kötü” diyen Antmen, “Hastaneler servisler dolmuş durumda. Yoğun bakımlar hala çevrilebilir durumda ama kısa bir gelecekte çok daha kötü olma olasılığı var.

 

“DAĞ FARE DOĞURDU”

Önlemler konusunda ise adeta dağ fare doğurdu. Sokağa çıkma yasağını iki saat attırıldı. Ayrıca 65 yaş üstü ile 18 yaş altına piyango vurdu ama bu önlemler yeterli değil. Sıkıntı yaşanacak.

Sürecin başından beri toplumsal hareketliliğin sınırlandırılması gibi bir anlayış koyduk ortaya. Bu büyük iş yerlerinin kapatılması, toplu kapalı alanların kapatılması demek. Büyük fabrikaları kapatmadığınız, üretimi durdurmadığınız, üretimi duran kişileri ekonomik ve sosyal olarak desteklemediğiniz, AVM ve ibadethaneleri kullanımı yasaklamadığınız sürece bu salgını durdurmak mümkün değil.

 

“İL HIFZISSIHHA İLE PANDEMİ KURULU HAREKETE GEÇMELİ”

En azından şehirlerarası seyahat sınırlaması getirildi, bu çok iyi ama şehir içi toplu taşımaya da sınırlama getirilmesi gerekiyor. Yolculukların yüzde 50 doluluk oranı ile yapılması sağlanmalı. Bu konuda yerel yönetimler özellikle de İl Hıfzıssıhha Kurulu ile İl Pandemi Kurulu harekete geçmeli. Kurullar bu konularda karar almalı. Zaten teorik olarak yetkileri var ancak bu hakları pratiğe yansımıyor. İçişleri Bakanlığının genelgeleri dışında İl Pandemi Kurulu veya İl Hıfzıssıhha Kurulu karar almıyor. Eksik oluyor.Bunlara karşı sokağa inerek bir kez daha yaşananlara karşı çağrılarımızı yenileyeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA