TAHSİS YOKSA İŞGAL VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TAHSİS YOKSA İŞGAL VAR!


 

Mersin sahillerinin işgal altında olduğunu söyleyen CHP’li belediye başkanları hizmet için iktidarın yer tahsisi engeline takıldıklarını savundular. Cumhur İttifakı’na mensup siyasiler ise bunun doğru olmadığını savundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Salona misafir kabul edilmezken Toplantı Salonu’na HES Kodu okunması ile giriş sağlandı.

Çoğu belediye başkanı başta olmak üzere bazı belediye meclis üyeleri toplantıya katılmadı. MHP’li Mehmet Topkara Covid-19 nedeniyle toplantıya katılmayan isim oldu.

Toplantıda komisyonlara havale edilen 6 konu ile idareden gelen 10 konu olmak üzere toplam 16 gündem görüşüldü.

 

“BAKANLIKTAN YAZI BEKLİYORUZ”

Toplantıda Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bakanlıklardan sahil tahsisi almaya ilişkin yaşadıkları sıkıntılara değinerek, bürokrasinin geç işlemesinden yakındı.

Mezitli sahili ile ilgili geçen sene bakanlığa yazı yazmışız, 3 bin metrekarelik alanın bedelini ödeyip tahsisini almak için ama hala yanıt alamadık. Ben buradan tekrar teşekkür ediyorum sayın bakan Lütfi Elvan’a, çözüm üretmese de arıyorduk ilgileniyordu ama şuanda bakana ulaşmak mümkün olmuyor. Keşke bakan olmasaydı, bizim her halde daha çok işimize yarayacaktı. Biz şimdi 15 kilometrelik sahil bizim değil diyerek işgalleri kaldırın deyip, temizliği yapmıyoruz desek kötü oluruz. Buna çözüm bulunması gerekir. Bir yandan da Çevre ecrimisil adı altında sahillerde işgalcilere göz yumuluyor. Ecrimisil haksız bir işgaldir. Herkes mülkünü korumak zorunda. Devlet mülkünü kendi koruyacak. Ormanına, arazisine, mülküne sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

 

“SAHİLLERİ PİSLİK GÖTÜRÜYOR, BELEDİYE NERDE?”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, konuyla ilgili dert yandı. Sahillerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uhdesinde olduğunu anımsatan Seçer, “Ama bunu vatandaş bilmez. Vatandaş şunu bilir, ‘sahilleri pislik götürüyor, belediye nerde?’. Doğal hayatı koruma alanlarının olduğu yerde vatandaş denize giriyor ve oralara duş, WC istiyor. Ama biz oraya her hangi bir tahsis ve izin olmadan çivi bile çekemiyoruz. Özellikle Mezitli bölgesinin durumu içler acısı.

Örneğin geçtiğimiz günlerde Mezitli’de Pompoipolis bölgesinde gezerken birkaç karavan gördüm ve üzüldüm. Mersin’de çok daha güzel bir karavan konaklama yeri olabilir. Turizm bir medeniyet, kültürler arası geçiştir. Bir yerde bir şey yapmak için tahsis istemeniz gerekiyor ama çok büyük zorluklar çekiyoruz. Bunu kabul etseniz de etmeseniz de. Sahili bırakalım; Bozyazı, Anamur hal istiyor. Biz projeyi bitirdik, gittik, geldik ama tahsis alamadık.

 

BÜYÜKŞEHİR, ATATÜRK PARKI VE KÜLTÜR PARK İÇİN TAHSİS İSTİYOR

Atatürk Parkı ve Kültür Park taleplerimiz var. Atatürk Parkında proje yaptık biz dokunmazdan önce, her şey biz gelince mi değişti, elbette değil ama bir çok şeyi düzeltmeye çalıştık ve Muaffak olduk. İki yıl önceki park ile iki yıl sonraki park bir değil. Ama daha önce çok nahoş durumlar vardı, Kültür Parkta aynıydı. Zar zor 2 yıllık ön tahsis aldık. Şimdi projeler devam edecek ama tahsis süresi bitti. Yine bir çivi bile çakamıyoruz. Biz bu şekilde kentlilere hizmet edemeyiz. Davul bizim kucağımızda, tokmak bir başkasının elinde. İstenen yasadışı bir şey değil. İsteyen kamu kurumu, yarar kamu yararı.  Burada sizlerin bize yardımcı olmak için çaba göstermeniz lazım. Burada birbirimizi zor duruma sokma gibi bir anlayışımız yok. 

 

BAŞKAN SEÇER DE SAHİLLERDEN DERTLİ

Gemi sintineleri için yer tahsisi istediğini ama alamadığını Akdeniz’in ise aldığını söyleyen Başkan Seçer, bu duruma tepki göstererek, Adaletli olmak lazım, bizim de bu kente hizmet ettiğimizi görmeniz, bize de yardımcı olmanız lazım. Mezitli sahillerini düzene sokmak istiyoruz aynı durumu yaşıyoruz. Çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Her gittiğimizde vatandaşın tepkisi ile  karşılaşıyoruz. Oralar işgal altında. Başımız belaya gidiyor. Kolluk güçleri zaman zaman yardımcı oluyor ama zaman zaman  da bulamıyoruz. Susanoğlu’nda da Kızkalesi’nde de bu böyle. Ama yetkili kurumların bize omuz vermesi lazım” dedi.

 

“TAHSİS ÇÖZÜLÜR”

AKP Grup Başkanvekili Zafer Şahin Özturhan ise duruma tepki göstererek, “Sizi Kültür Park ve Atatürk Parkından çıkarmışız gibi bir algı yaratıyorsunuz. Siz bu şehrin belediye başkanısınız. Tahsis ile ilgili konuları vali bey ile görüştüğünüzde çok çabuk çözeceğinize inanıyorum. Yıllardır sıkıntı yaşanmadı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA