İKTİDARIN AFFI BAŞKANLARI GERDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İKTİDARIN AFFI BAŞKANLARI GERDİ!


 

İktidarın imar affı kapsamında hayata geçirdiği yapı kayıt belgesi alımı ile ilgili iptaller yaşanması sonrası belediyelere yıkım kararları gitmesi, vatandaş ile yerel yönetimleri karşı karşıya getirmesine başkanlar isyan etti.

HEDİYE EROĞLU

 

İmar Barışı düzenlenmesi kapsamında 81 ilde başlatılan denetimler sonucu, mevzuata aykırı başvurular hakkında belge iptalleri ve yıkımlar başladı. Ancak bu durum vatandaş ile belediyeleri karşı karşıya getirince siyasiler duruma isyan etti. 

Mersin’de Mezitli ve Yenişehir Belediye başkanları vatandaşa seslenerek, konunun kendileri ile alakaları olmadığını söyleyip, savunma yaptı.

 

“MEZİTLİ’DE İPTAL SAYISI ÇOK YÜKSEK”

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Yapı kayıt belgesi de gerek orman gerek hazine arazisinde bir başka sorun. Bir çok insan orman veya orman arazisinde ya da kendi tapulu alanlarında parasını ödeyerek, belediyelerin

tamamen dışında Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapı kayıt belgesi alıyorlar. Şuan çok ciddi sayıda iptal edilen yapı kayıt belgesi var. İptalleri işleme sokuyoruz, para cezası uygulanıyor ve yıkım kararı sonrası konu savcılığa intikal ettiriliyor.

Bizim hiç ilgimiz olmayan bir konuda hedef belediyeler oluyor. Kimin yapı belgesi aldığından haberimiz dahi yok ama çoğu hak etmeyen yapılar. İçlerinde hazine ve orman arazisine yapılanlarda var” dedi.

 

“HALK KAÇAK YAPIYA YÖNLENDİRİLDİ”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de, yapı kayıt belgesi ile ilgili iktidarın ‘babanız tapu sahibi olacak’ reklamlarını hatırlatarak hükümete yüklendi. Meselenin siyasi rant olarak kullanıldığını söyleyen Başkan Özyiğit, “Konu halk tarafından ‘bugün kaç kaçak kat yaparsam o yanıma kar kalır’ duygusunu geliştirdi ve bunlar yapıldı. Sonra beyanlar esas alınıp, bedeller yatırıldı. Ancak beyanın yanlış çıkması sonucu yatırılan bedel yanıyor ve ceza kesiliyor. Ayrıca belediyelerin de bu yapıları yıkması isteniyor. Ancak belediyelerin hiçbir yerinde yok ama biz de şuan ilçemizde 22 vatandaşımızın yıkım durumu ile karşı karşıyayız. Ama burada belediyenin bir sorumluluğu yok. Bunlar kaçak olarak yapılmış dolayısıyla yıkılması gerekiyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA