BASININ REKOR BÜTÇESİNDEN KİM NE ALIYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BASININ REKOR BÜTÇESİNDEN KİM NE ALIYOR?


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in medya harcamaları dudak uçuklatıyor! Halkın bütçesi ile sık sık ulusal basın yayın organlarında boy gösteren Başkan Vahap Seçer’in, hangi medya kuruluşlarına aktardığı rakamlar merak ediliyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin oy çokluğuyla kabul edilen 2020 yılı faaliyet raporunun ayrıntıları dikkat çekici.

Denetim komisyonu raporunda da yer bulan; yatırım ve icracı başkanlıklarının bütçe gerçekleşmelerinin düşüklüğü faaliyet raporunda da karşılık buldu.

Yatırım ve icra başkanlıklarının bütçe gerçekleşmeleri düşük kalırken, basın yayın, bilgi işlem, çevre koruma ve kontrol ile sosyal hizmetler alanındaki bütçe gerçekleşmelerinde yüzde 100’ün üzerine çıkan artışlar olduğu görüldü.

 

BÜTÇE GERÇEKLEŞME ORANI REKOR DÜZEYDE

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı bütçe giderlerinin kurumsal gerçekleşme tablosunda dikkat çeken artışlardan ilki Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nda oldu. Daire başkanlığının 8 milyon 469 bin 500 TL’si ek ödenek olmak üzere 12 milyon 469 bin 500 TL olan toplam bütçesinin gideri 10 milyon 124 bin 69,22 TL oldu. Bu rakamlar doğrultusunda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın bütçe gerçekleşme oranı yüzde 119,54 gibi yüksek bir rakam oldu.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN SOSYAL MEDYA İHALESİ

Toplam 65 çalışanın görev yaptığı Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi, bir yılda 10 milyon 124 bin 69,22 TL’lik harcama ile rekor kırarken, geçen ay, “Basılı ve Dijital İçeriklerin Üretilmesi Ve Sosyal Medyada Paylaşılması Hizmeti” ihalesine de çıkmıştı.

 

ULUSAL MEDYAYA NE KADAR AKTARILIYOR?

Halkın bütçesi ile sık sık ulusal basın yayın organlarında boy gösteren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel medyada ise belirli kurum-kuruluşlarla sık sık reklam-tanıtım haber çalışmaları yaptırıyor. Basın yayın giderlerinin ana kalemini ulusal basının oluşturduğu Büyükşehir’de, sık sık ‘tasarruf’ vurgusu yapan Başkan Seçer’in; ulusal medya kuruluşlarına aktardığı rakamlar merak ediliyor. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA