BÜYÜKŞEHİR’DE DENGELER DEĞİŞTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’DE DENGELER DEĞİŞTİ


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönem başkan vekili, katipleri, belediye encümenleri ile komisyon üyeleri belli oldu. Bazı isimlerin geri çekildiği, bazılarının dışarıda kaldığı mecliste bazı isimlerin geri dönüşü şaşırtıcı oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ilk birleşiminde dengeler değişti. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönem başkan vekili, katipleri, belediye encümenleri ve komisyon üyeleri belli oldu. Bazı isimler dışarıda kalırken bazı isimlerin geri dönüşü şaşırtıcı oldu.

 

BAŞKANVEKİLLİĞİ MHP VE AKP’NİN

Meclisin birinci ve ikinci başkan vekilliği için yapılan gizli oylamada Mehmet Çelik Birinci Başkan Vekili, Erhan Çontar ise yapılacak ilk mahalli idareler seçimlerine kadar İkinci Başkan Vekili seçildi. Aynı süre zarfı içerisinde görev yapmak üzere gizli oylamayla meclis katipliğine 2 asil ve 2 yedek üye seçimi yapıldı. İki asil üyeliğe Haluk Mutluay ve Aysel Mavioğlu Öner yeniden seçilirken, 2 yedek üye ise Hayrettin Orğun ve Mehmet Emin Kurt oldu.

Bir yıl süre ile görev yapmak üzere gizli oyla seçilen 5 belediye encümen üyesi ise Mehmet Çelik, Osman Çöl, Ahmet Yalçın, Erhan Çontar ve Mehmet Yıldız oldu.

 

KOMİSYONLAR 3 CHP, 3 MHP ve 1 AKP’LİDEN OLUŞUYOR

Bir yıllık görev süresi için 16 ihtisas komisyonuna açık oyla 7’şer üyenin seçildiği birleşimde mevcut komisyon üyelerinin çoğu yerini korudu. 7 kişilik komisyon üyeliklerinde denge geçen dönem olduğu gibi 3 CHP, 3 MHP ve 1 AKP’li üyeden oluştu.

Ayrıca Toros Vergi Dairesi Müdürlüğü’nce oluşturulacak satış komisyonlarında görev yapmak üzere Ahmet Durak asil, Zafer Şahin Özturan ise yedek üye seçildi.

 

TOPKARA GERİ ÇEKİLDİ

MHP’nin ağır toplarından olan ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde çalışmaları ile yönetimi zorlayan ve bir çok konuda önemli çalışmalara imza atan Mehmet Topkara, iki dönemdir yürüttüğü Meclis 1. Başkan vekilliği görevini bıraktı. Topkara’nın Plan ve Bütçe, Şirket Hesaplarını İnceleme, Kamu ve Özel Sektör Yatırımlarını Koordine Komisyonlarına üyeliği ise devam etti.

 

GERİ DÖNÜŞÜ İLE ŞAŞIRTAN İSİM

Öte yandan 31 Mart seçimlerinin ardından Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın yakın çalışma ekibinde olan ancak daha sonra arası açılan ve ocak ayında Akdeniz Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ocak ayında istifa eden AKP’li Zafer Şahin Özturhan’ın geri dönüşü meclisin en çok koşulan gelişmelerinden oldu.

Mevlüt Ekmekçi’nin yürüttüğü AKP Grup Başkanvekilliği görevine Zafer Şahin Özturhan getirildi. Özturhan mecliste ki sert muhalefeti ile bu dönem etkin isimler arasında yer almak istediğini gözler önüne serdi. Özturhan’ın Plan Bütçe Komisyonu üyeliği devam etti.

 

CHP’DE TARSUS RÖVANŞI

CHP’de ise Grup başkanvekilliği görevi yine el değiştirdi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in sağlık durumunu gerekçe göstererek ayrıldığı göreve getirilen Mut meclis üyesi Salahattin Arslan yerine Tarsus’tan Ünzile Kuru getirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan arasında yaşanan soğuk savaşta, Kasım ayında Tarsus Belediyesi’ndeki başkan yardımcılığından istifa eden Kuru’nun, Büyükşehir Meclisinde partinin grup sözcülüğüne getirilmesi rövanş olarak yorumlandı.

 

YERLİKAYA DIŞARIDA KALDI

Mecliste komisyonlarda dışarıda kalan isimlerde öne çıkan ise AKP’li İsmail Yerlikaya oldu.

31 Mart seçimlerinden buyana iki dönemdir İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeliği görevini yürüten ancak sık sık partisinden ayrı hareket etmekle eleştirilen ve önemli imar planı değişiklerinde adı geçen Yerlikaya, bu dönem komisyonlarda görevlendirilmedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA