LİMAN İÇİN BİLİRKİŞİ ‘OLMAZ’ DEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMAN İÇİN BİLİRKİŞİ ‘OLMAZ’ DEDİ


 

Mersin Limanı İşleticisi MIP şirketinin Atatürk Parkı’nda denizi doldurarak büyüme girişimine karşı açılan dava kapsamında bilirkişi heyeti de ‘olmaz’ dedi. Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Mersin adına, mücadelemiz adına umut oldu. Projenin bir an önce iptal edilmesi gerekmektedir” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi’nin (MIP) mevcut limanın Atatürk Parkı’na doğru genişleme çalışmalarına karşı açılan davanın bilirkişi raporu Mersin 2. idare Mahkemesi’ne sunuldu. Raporda genişleme projesinin imar planına aykırı olduğu, şehircilik ve planlama esasları ilkeleri ile kamu yararına uygun olmadığı belirtildi.

 

“LİMAN-KENT İLİŞKİSİ GÖZETİLEREK DEĞERLENDİRİLMELİ”

Mersin Limanı’nın Atatürk Parkı’na doğru genişleme projesinde karşı Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu davaya, Mersin Mimarlar Odası ve Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile birlikte müdahil olan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, mahkemeye sunulan bilirkişi raporunu değerlendirdi. Bilirkişi raporunda kent adına umut verici karar alındığına vurgu yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz “Raporda genişleme projesinin imar planına aykırı olduğu, trafik yoğunluğuna ve kaza riskine sebebiyet vereceği, Mersin Limanı’nın kapasite artırımında, söz konusu alanın yoğunluğu ve çevre olanakları gözetilerek plan kararı üretilmesinin şehircilik ilkeleri ve kamu yararı açısından daha olumlu bir yaklaşım olacağı savunulmuştur. Raporda ayrıca, rıhtım dolgusunun Atatürk Parkı ve deniz ilişkisini görsel olarak kısıtlayacağı, Atatürk Parkı’nın yanı sıra Millet Bahçesi 2. etap olarak değerlendirilen ve uygulanan rekreasyon alanının kamusal kullanımı, silueti ve kent- deniz ilişkisinin kamu yararına aykırı olarak kısıtlanacağı; limanın genişleme ve kapasite artırımına yönelik taleplerin özel yararlardan daha çok, üst ölçekli plan kararları çerçevesinde geliştirilen ve liman-kent ilişkisine ilişkin şehircilik ilkeleri doğrultusunda kamu yararı gözetilerek değerlendirilmesi gerektiği belirtilmiştir.

 

“RAPORA GÖRE PROJE BİR AN ÖNCE İPTAL EDİLMELİ”

Söz konusu raporu; baromuzun, kurumların, çevre örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve Mersin halkının haftalardır verdiği mücadeleyi destekler nitelikte olması açısından çok önemli buluyorum. Bilirkişiler, bu projenin kentin geleceğinden bir parça koparacağını bilimsel bir şekilde ortaya koymuştur. Bilirkişi bu proje yapılamaz dedi ancak henüz mahkeme kararı beklenmeden projenin temel atma töreni yapıldı. Zamanında, ‘Yarın denizi dolduracak, doğal yaşamı yok edecekler. Peki yargı size ‘dur’ dediği zaman nasıl geriye çevireceksiniz bu durumu? En azından yargı sürecinin beklenmesi gerekiyor’ demiştik. Bilirkişi raporuna göre, projenin bir an önce iptal edilmesi gerekmektedir. Bu rapor, Mersin adına, mücadelemiz adına umut oldu. Davayı açan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA